Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
bs4
Здравете можещи и знаещи!

Моля, ако някой може да ми каже (и покаже чрез схема) как да си направя просто телефонно разговорно устройство между две стаи на различни етажи. Идеята ми е да ползвам стари телефонни апарати и чрез обикновен звънец при позвъняване да вдигнат оттам слушалката и да се разберем. Изглежда много допотопно, но ще върши много полезна работа. Търсих по форумите нещо подобно, но не се справям добре с търсачките. Може да ми пратите схемата на bs4@mail.ru понеже не влизам често във форума, поради липса на време. Благодаря предварително!
pamporov - напреднал
С обикновенните телефонни апарати е трудно в домашни условия и за човек недотам навътре в електрониката, иска 60В захранващо напрежение и друга апаратура между двата апарата. По-лесно е ако се използват само слушалките и с едно добре изправено и филтрирано 12 в напрежение. За звъненето е малко по- сложен въпроса. Потърси с гугъла, все ще изкскочи нещо. А по руските сайтове пък е 100% че ще има.
shotik - майстор
Ако беше в София,щях да ти препоръчам да идеш на битака,все още се намират едни разговорни устройства с майка и три абоната като високоговоряща връзка за двайсетина лева,но съм виждал и по магазини за детски играчки китайски разговорни уредби,така,че виж там.
emil_v r - майстор
Като деца сме ги правили от два телефоня , свързани последователно и у веригата им батерия 1,5в
Работи перфектно :-D
shotik - майстор
Ето няколко схеми

Прикачен файл

photo0004..jpg
photo0004..jpg (58.17 KиБ) Видяна 6257 пъти

Прикачен файл

photo..jpg
photo..jpg (56.91 KиБ) Видяна 6257 пъти

Прикачен файл

photo0003..jpg
photo0003..jpg (52.83 KиБ) Видяна 6257 пъти

Прикачен файл

photo0002..jpg
photo0002..jpg (55.14 KиБ) Видяна 6257 пъти
gorgidanchev - специалист
На старите да но с новите не.

Тема "Как да си направя просто разговорно телефонно устройство?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: