Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
meggi13 - напреднал
Здравейте!Имаме селска къща на която е правена пристройка залепена за къщата за баня и тоалетна.Вратата е от външната страна.Искаме да я затворим с тухли и да пробием отвор за врата отвътре,където се пада единия основен зид на къщата...Този зид е изграден отдолу от камък/около 1м. висок/и нагоре тухли единички.Проблем ли ще е изкъртването на отвор за врата?С какво трябва да се съобразим?Там ,където ще се пробива,ще бъде антре и от него искаме да се влиза в пристройката-баня и тоалетна.Дано съм ви го обяснила правилно.Ще чакам вашите компетентни отговори!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Наскоро правих врата там дето нямаше, та с цяло сърце ви питам, има ли начин да пристроите на пристройката топла връзка към къщата?
Takezo Sensey - модератор
n_a написа:
..., има ли начин да пристроите на пристройката топла връзка към къщата?
Викаш да си напра'ят калидор за по-лесно, а ? :-D
нек'ви други "гениални" идеи да имаш ? :cool:

По темата :

Не би трябвало да има пролем.
Според зависи как са редени камъните може да се наложи отвора излезе и малце по-голям от вече предвидения.И в последствие подмаже и да се дооформи правилен правоъгълен отвор за новата врата.Така ще се заздравят и вече поразбутаните камъни.
meggi13 - напреднал
Благодаря на отговорилите,точно защото камъните не са в правилни редове и се притеснявам дали е възможно това пробиване...А иначе ,не е ли топла връзка това което искаме да направим :? Може би не съм обяснила правилно,но идеята е точно да се влиза в тази пристройка именно отвътре на къщата,или иначе казано от антрето ,та в банята :wink: Хайде,ще чакам още споделен опит и разумни предложения,че ми е спешно...иде зима :lol:
tools - помощник
Зида е нормално да е с разминаване на камъните,иначе досега къщата да е паднала.Между камъните и тухлите трябва да има и дървени греди.В момента ,в който прекъснете дувара "развързвате" основите на къщата и това ще го усетите след време по напукването на стените , особено ако къщата е с плитки основи или на глинеста почва.За едното "удобство" да рискувате според мен не си струва.
peterdimov - специалист
За "развързването" на основата не съм съгласен,защото дървеният пояс м/у камъка и тухлата е с друго предназначение.Правил съм почти същото на подобна селска къща(моята) преди 3 години и няма никакви индикации за такива неща.
Преди повече от 15 години баща ми и чичо ми избиваха врата в кирпичена къща на 2 км.от река Марица(т.е.върху нестабилна почва с "основа"от сух зид на дълбочина 40 см) и баба ми до днес си е в същата кирпичка.Не плащи хората излищно

Тема "Изместване на врата...?Спешно!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: