• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ivoto - специалист
Проблемът е следният:

Имам една чупка в покрива ми, където се съединяват два наклона в ламаринен улей. При по-силни дъждове, водата явно излиза от ламарината и избива на 2 места отдолу.
Няма счупени керемиди, няма влага навътре по ската, само около улея.

Та въпросът ми е, как най-качествено да запечатам ръба на керемидите към ламарината, така, че да не подлизва вода под тях?

Въртят ми се в главата някакви ленти, които да ги прилепя с нагряване, замазване с нещо...

Всякакви коментари са добре дошли. Благодаря ви предварително.
todor_velikov - специалист
махни керемидите около ламарината и я огъни около 2-3 см навътре към улея,това и от двете страни на ламарината
ivoto - специалист
Днес ги раздигнах керемидите. Ламарината е огъната около 2 сантиметра, обаче черната изолация не е захапана към пригъвката, а свършва до самата ламарина. Не трябва ли и изолацията да е върху този ръб?
todor_velikov - специалист
е значи не е от ламарината ,а от мушамата-по принцип трябва да минава под ламарината ,но да е непрекъсната,ама вече направено.ако е по-дълга можеш да я качиш върху ламарината
crez - майстор
Провери местата където са забити гвоздеите в ламарината към летвите и ги залей със силикон.
докера - специалист
А огънатата част от ламарината да не е сплесната ? Защото това е честа грешка на "майсторите" , редящи керемиди :wink: Също така ламарината не би трябвало да е закрепвана с пирони , поне във водоотвеждащата си част .
jekasus - майстор
Колко ти е широка ламарината?
Здравей, постави снимки да погледна. Колеги ти дават да качиш мушамата в уламата, не я слагай, ще вкараш цялата вода която тече по улама по целия покрив. Мушамата трябва да е под уламата предполагам че, проблема не е от там. Радвам се ако мога да помогна .
sepultura - специалист
искам да направя стаи тук-само че... много греди и то на ниско

Прикачен файл

IMG_0411.JPG
IMG_0411.JPG (117.93 KиБ) Видяна 4442 пъти
crez - майстор
Това е таван, конструкцията и хоризонталните греди вероятно не са съобразени с носещата тежест вече на под на бъдещи стаи. Необходима ти е консултация с стр.инжинер. Направата на стаи води след себе си увеличаване височините на стените, а това си е промяна на конструкцията. Мисля че ще ти е неоходимо изпълнение на всички изисквания и разрешения по ЗУТ. Ако не вдигаш страничните стени, а само промениш конструкцията на покрива(увеличиш светлото пространство) мисля че разрешителни не са ти нужни. Успех.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за керемиди и ламаринен улей." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: