Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
root666 - специалист
Здравейте

Дограмата ни е златен дъб и е леко релефна. Преди боядисването на стените с латекс Леко, минах стените с грунд Леко (900 мл полупрозрачни бели тубички с розов грунд вътре, който се разрежда 1:10). Оклепах и доста от дограмата. След боядисването на стените, тръгнахме да почистваме дограмата. Стъклата се почистиха без проблем, опръсканото с латекс по самата дограма също. Но грунда няма и няма махане от дограмата и особенно от порите. Какво ли не пробвахме - спирт 100%, препарат за стъкла, разредител за боя, лакочистител - няма махане. Има минимални успехи с използване на абразивната част на домакинска гъбичка, но тя пък не прониква във вддлъбнатите релефни местенца. Знаете ли какъв препарат или вещество разтваря този грунд, естествено без да уврежда дограмата?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Успях да махна такова от грапав гранитогрес, но първо, че не помня кой от двайсетината изпробвани начина пасна и второ, мисля си, че бяха агресивни колкото грес понася, за пласмаса не знам. Нооо който му е къс акъла, са му дълги ръцете, действайте.
zmeios - специалист
Има едно смазочно масло, дето служи не за смазка, а за отмазване най-често ;) WB40. Ползвал съм, адски съм доволен - намазваш и после търкаш със слабоабразивна гъба. Ама моя случай беше с алкидна боя, не знам с грунда дали ще помогне.

Има го по железариите. Скъпичко е (по спомени) ама има милион приложения, особено за човек, вещ с отверка и поялник.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Segа по-внимателно ти прочетох въпроса. Не, няма нищо което да разтваря този грунд. Има неща които се подпъхват между грунда и основата и го отлепят, но нищо не го разтваря.
С това ти казвам, че във вдлъбнатините ще си остане грунд, най-вероятно.

Тема "Почистване на петна от грунд по дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: