• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
idakieff - специалист
здравеите колеги
на някой налагало ли му се е да автоматизизира котел прити можеби около 25кв.
едни приятели се е набутали с такъв без да ме питат и сега им е малко мощен та си мислех дали неможе да му се монтира термо вентил като на виадрус примерно
не съм виждал даже тоя котел сега в нета порових малко ама нещо бавно ми отвара страниците дали е с долна вратичка или е с чекмедже и дали ще стане да го поусъвършенствам малко
naskov - майстор
Прити 26кВт е с три вратички:!: Какво разбираш под термовентил?
idakieff - специалист
абе излеземи от главата точната дума и още не се сещам стар съм вече
:-D
устроиството дето отваря и затваря вратичката :lol:
naskov - майстор
Има го вградено. Не е много прецизно, но върши работа. И все пак като казваш, че котела е голям, не забравяй, че при Прити това е макс. мощност, а не номинална както при другите марки. С мокри дърва мощността пада наполовина
filmatoplo - майстор
Регулатора трябва да е Хонейуил за да работи перфектно или прецизно.
idakieff - специалист
проблема при тях е че им завирала водата още не съм ходил да го видя тоя котел няма време но днес влязох в един магазин и разгледах един прити набързо незнам дали е същия и продавача каза че и те имали някаква подобна регулация и можел да подъжа зададени градуси на водата незнаех и никога не съм монтирал такъв
първоначално мислех че се управлява само ръчно като затваряш клапата на въздуха а как рабаботи автоматично незнам
naskov - майстор
Каква е мощността на радиаторите?
idakieff - специалист
абе то си имало терморегулатор да не повярва човек
брадчеда оставил вратичката на пепелника леко отворена и го прегряли
като цяло котела прити не ми харесва и не бих го препоръчал така са направени вратичките че след един сезон ще диша от всякъде иначе като нов си е ок
filmatoplo - майстор
Котлите Прити не ги монтирам , малко ми са несериозни - по начало не монтирам котли без вентилатори и точни настройки на зададената температура. Щото клиента или мръзне или прегрява , сега съм метнал едно отопление на ена къща с котел Мактек . Още 4-5 дена и ще го стъкаме сега е монтажа на медната развръска и радиаторите , има и конвектор в хола. Има няма 150 метра тръби фи-35, 28, 22 и фи-15. Бавно става , всичко е на скоби по тавана и стените в изолация - минава през бани, плочки гранитогреси чупи- купи. :wink: Тоест котела ще загрява 2 къщи - едната си имаше котел Симе чугун , махнахмего и сега един котел ще храни двете .2 помпи Грундфос 32-60 , котела е 90 киловата . Симето е ново на един зимен сезон - продава се на половин цена -7 секции.Има и друг за продан -Солитех на още по ниска цена пак 7 секции.
Antonii - майстор
filmatoplo написа:
Регулатора трябва да е Хонейуил за да работи перфектно или прецизно.
Къв е па тоя регулатор?
Това трябва да е некаква нова фирма. :wink:
  • 1
  • 2

Тема "котел прити" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: