Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
cakev79 - специалист
Имам принтер които не сум ползвал повече от половин година,и маи са се запушили главите.Как да ги отпуша?
simeonov_74 - специалист
Аз съм носил не една и две глави там където ги пълнят и там им слагат някъкъв разтвор точно там от където пуска мастилото и ако разтвора попие значи се е отпушила, а ако не попие значи не е и трябва да я хвърлиш
ArturDent - Почти Безобиден
Общо взето шансовете за отпушване, на всички дюзи е около нула. Ако останат някои неотпушени, печатането после юе е доста грозно.
mitko414 - специалист
ArturDent е прав относно шансовете за отпушване и въобще за крайният резултат от цялата работа, но ние българите сме си индивидуалисти и не вярване на мнението на другите, особено ако не е в наша полза.
На въпроса: можеш да опиташ в киснене на главата в спирт, наливаш около 5мм в пластмасова чашка и потапяш главата.
Успеха на зависи от типа мастило, но не си посочил модела на принтера и трудно може да предвидим.
cakev79 - специалист
mitko414 написа:
Успеха на зависи от типа мастило, но не си посочил модела на принтера и трудно може да предвидим.
CANON MP 160
ArturDent - Почти Безобиден
Не знам как е при канон, но HP мастилото е на водна основа. Когато се печата, мастилото излиза на въздух и се окислява. По този начи не се отмива в последствие от листа. Веднъж окислено не се разтваря отново.
MamaMy - майстор
На старите Канони мастилата бяха спиртно-разтворими. При новите са пигментни и спирта ги запича повече. Пробвай само в топла вода върху парче салфетка или домакинска ролка. Когато се отпушат и шурва мастило на самотек. Другия начин е със спринцовка да пуснеш налягане върху дупката отгоре. Номера е да не издиша. Отдолу ще започне да пръска на струйки и новото мастило ще разтвори старото запечено.
pif4o - специалист
Аз имах един познат златар и тои ги топна в ултразвуковата ваничка и за 10 мин станаха кат нови :) друг е въпроса че сега пак са позапушени просто си иска принтера да се ползва.
rum_sz - специалист
Накисвам ги в белина само дюзите. Накрая си купих лазарен принтер и вече ръцете ми не са в мастило.Някои глави бяха много упорити държал съм ги по 24 часа в разтвора. Успех :wink:

Тема "Запушени глави за принтер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: