Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте ! Има ли разлика във фугиращата смес за пода и стената? Ще ми препоръчате ли коя да взема ?
А за втория въпрос - тоалетната чиния кога се поставя - върху пода и тогава се лепят плочките или се лепят плочките и чинията се лепи върху тях ?
крум - специалист
Здрасти,
Отзад напред:
Тоалетната чиния не се лепи. Завинтва се с 2 дюбела и винтове за пода. Слага се един гумен уплътнител под нея, че да се оберат неравностите. Цялата операция се прави след като вече си си налепил плочките. Вземаш чинията, позиционираш я както ти харесва, отбелязваш дупките, мърдаш я, пробиваш дупки за дюбелите и завинтваш. Това за чинии със задно оттичане, предполагам, че и за тези с долно е същото. Достатъчно здраво става и няма нужда от лепене. А и последващ демонтаж е по-лесен.

Фуги, както се оказа след едноседмично търсене, има всякакви - гъвкави, обикновени, за влажни/мокри места, за под, за стени, за над подово...
По-добре като се оглеждаш за фуги чети внимателно поне на 2 места за какво приложение са (примерно на кутията, сайта на производителя и брошурите към материалите). Че продавач-консултантите знаят точно толкова, колкото и майсторите... (не искам да обидя никого, но горчивия ми опит го показа...)
Osiris - специалист
ех Круме как точно демонтажа на тоалетна чиния с два изгнили от ръжда винта е по лесен ако е лепната чинията със силикон просто си вземаш една струна за китара и си я отрязваш и после пак си я лепиш а с болтовете ще е истинско чудо ако не я спукаш :stock1:
крум - специалист
Аз в моята баня черни метали не слагам, ако имам възможност за избор... пък били и те поцинковани.
Има си неръждавейка за местата с директно течаща вода и повишена влажност.
Вярно, че цената е 5-10 пъти по-голяма, ама за болтовете вместо 40 стотинки ще дадеш 2 лева.

Тема "Плочки в банята ?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: