Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте.Купих си конвектор "КЛИМА 2000",но не разбрах от инструкциаята,кой присъединителен отвор е за входяща и изходяща вода.Подвързах го като радиатор-горе" вход",долу"изход".Правилно ли е това.И въобще има ли значение.
Bobivan - специалист
Правилно си го вързал.Сложи ли му обезвъздушител горе? :?
filmatoplo - майстор
Bobivan написа:
Правилно си го вързал.Сложи ли му обезвъздушител горе? :?
Не си го свързал правилно , и обезвъздушител не се побира и не е нужен , има си оригинален ръчен . Свързването на вход на конвектор е отдолу . :wink:
Филма сигурен си нали.А би ли обяснил защо.Благодаря.
filmatoplo - майстор
Във всички ръководства предоставени със покупката на вентилконвектор дават предписания за монтаж - и точно така се свързва - топлото влиза отдолу на питата .Само че на Клима 2000 им куца ръководството и това са го пропуснали . :) Преди да получа тази информация от специалисти в тази насока ( за което им благодаря) и аз ги свързвах като радиатори , но след обратното свързване се получаваха по добри резултати .
Идеята е че топлата вода върви нагоре докато отдава температурата си, понеже има принудително движение чрез помпата,тя няма на къде да иде. Знам ли... сега се замислих и аз кое е по правилно. Иначе радиаторите задължително се свързват горе заради гравитачната циркулация, когато някога е нямало помпи, а и за всеки случай, ако спре тока и разположението на отоплителя позволява движението. Сега, ако има принудителна циркулация мисля и аз че е по-добре да се върже обратното на радиатори.
denuchi - специалист
една снимка от конвекторче. и без помпа закъде.

Прикачен файл

15022010006.JPG
15022010006.JPG (30.59 KиБ) Видяна 3334 пъти
vanko68 - специалист
Идеята е да се изгони по-лесно въздуха от серпентината на конвектора. Иначе няма никаква разлика в топлоотдаването дали входа е горе или долу.

Тема "Вентилаторни конвектори-питане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: