• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kaktys - напреднал
Чета форума от скоро.Страхотен е.Искам да пусна една тема която ме интересува и се надявам,че ще има интерес във форума. Става вапрос за фасадната зидария и двойните стени с изолация. Ще се опитам да кача и снимков материал.

http://cid-e9c355d247d892b5.skydrive.li ... lbums.aspx
crez - майстор
Така и не се разбира от твоя пост, какво искаш да се коментира? :?
ebahti - майстор
какво за фасадната зидария???......искаш да питаш нещо- или искаш да покажеш нещо.... :?
Justy - майстор
Ако това са твои изпълнения пиши на Мастърадмина да ти отвори галерия.
crez - майстор
Кой ти каза че не можем да си го направим, хайде да не се обиждаме :lol: Обикновенна зидария като другите, читави фасадни тухли и цименто-пясъчен р-р за зидане. Мокра гъба за забърсване на тухлите от потекъл р-р. Ако е с фуга зидарията ти трябват и летвички 0.7-10мм/0.7-10мм. Това е,голяма философия. :lol: А красивите цветни фронтони са керамични цвенти плочки. Виж входната врата на снимка 18 15.04 ми харесва, може да се "открадне" нещо от нея като идея.
Последна промяна от crez на пет дек 18, 2009 3:53 pm, променено общо 2 пъти.
jekasus - майстор
И летвички не се ползват,има триъгълни мистерии за тази работа. Да не говорим за начини на редене на единички.
kaktys - напреднал
Такааа.Исках да знам дали ви харесва къща направена по този начин.А не само да залепиш стереопорчето и евала.Всеки по сръчен зидар може да го направи и без"летвички"-малко повече мислене.
jekasus - майстор
kaktus тези снимки от къща в Италия ли? Казваха ми че правят плочи между етажите от тухли-четверки и не ми се вярваше. На тази снимка вече го видях Изображение
Последна промяна от jekasus на пет дек 18, 2009 5:13 pm, променено общо 2 пъти.
kaktys - напреднал
Къщите са от España.ПЛОЧИТЕ се правят от тухли-60/30/25 -и 5-6см.бетон.Страхотна изолация правят.
единак - специалист
Два примера, онзи с комините е интересен, защото тухлите са оформяни ръчно.

Прикачен файл

resize1.jpg
resize1.jpg (235.91 KиБ) Видяна 7028 пъти

Прикачен файл

resize2.jpg
resize2.jpg (224.83 KиБ) Видяна 7028 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Фасадна зидария" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: