Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте, можете ли да ми помогнете с идеята ми за направа на тенис маса за вътрешно помещение? Всъщност имам някои конкретни въпроси за сега.

1.Какви плоскости да използвам? ПДЧ става ли?
2.Как да направя краката и какви аксесоари да използвам за съединяването на двете плоскости /ако е по-лесно да се направи сгъваема, още по-добре/?
3.От Хипермаркет ли е по-добре да се пазарува или от производител? Вие от къде си купувате дървени плоскости? :?


Размери намерих, така че май само това питам за сега :) .

Благодаря на отзовалите се :partyman:
Намери ли две плоскисти водоустойчив строителен шперплат,са съединивянето има едни скоби дето на тях стои и мрежата,отдолу слагаш 2-3панти,краката по един винкел или тръба и си готов.
колега най лесно, отиваш в някой магазин дето продават сгъваеми тенис маси, въртиш се 10 минути покрай масата и гледаш как е направено отдолу, в общи линии не е някаква философия просто двете части са си с сгъваеми крака а отдолу под масата има един квадрат който я държи.
Краката трябва да има регулируеми обувчици за да може да регулираш масата. Двете части на масата се скрепват като сложиш мрежата иначе са си съвсем отделни. Предвиди по стабилно подпиране на шперплата отдолу че ние в офиса имаме една китайска която лееееко поовисна в средата ама пак става за игра :-)
абе вие какви игри играете на тая тенис маса?????????

правилника на тениса забранява докосване до масата....

ах вие, палавници такива! :lol:

allshallperish - въпросните плоскости може и да станат, но мисля че размерите им са по-малки от размерите на тенис масата...

http://www.onlinetrading.bg/product/tenis-masa-star-roller-16-mm.html
torbalan, ако можех да дам 300-400лв, вероятно щях да си купя, но не мога. Пък и друго си е сам да си го направиш :lol: . Колкото до размерите, ще ги преживея, ако са по-малки /да не са по-големи, че стават масите от Борисовата :lol:/.


sparow, къде продават такива водоустойчиви плоскости?

griffin, добра идея. Ще се пробвам, но със сигурност пак ще пиша :lol: .
Шперплата, качествения е скъп и въпроса е дали размера на който се продава ще ти свърши работа.
Провери по строителните обекти,с тоя шперплат правят поне 3пъти куфраж преди да се бракува или разтече,разпадне.Иначе нов по стоителните складове,за цена нямам идея,но не е много скъп.
Стандартно е с дебелина около 20мм. кафяв на цвят,вероятно има и по тънък.
Много благодаря :prost: Ще видя какво ще направя и ще се отчета в темата, дано и със снимков материал.
Ако не се лъжа цената е около 50-60 лв. на платно. За маса трябват две платна.
две платна, крака, винтове, боя...
мрежа...
бог знае още какво ще изникне...
и цената няма да е много под 300 кинта накрая...
torbalan е прав - най накрая ще ти остане тичането, а и като сметнеш загубеното време, механизми и материалите - може да има някаква минимална разлика от цената на купешката.
Но, ще е по-хубава и ще си си я направил САМ.
Действай, не се отказвай!
И в темите за вилата май имаше нещо подобно.Аз направих една за отвън стои на двора ще обясня накратко как.Винкелова рамка която се боядисва и една плоскост ПДЧ зелена която се изрязва така че да влиза във винклевората рамка на крака.Като се свърши с играта плоскостите се махат от масата и се прибират на сухо.А на боядисания метал нищо му нама от дъжда.Цената на металлите едва ли ще надвиши 50 лв а на плоскоста 20.Изработката е елементарна
Ако колегата я направи от кофражен шперплат ще е в пъти по яка от фабричната, ние на нашата китайка се наложи да сменяме захвати за краката че бяха от някакава келява пласмаса, както казах провисна така че направи си сам варианта не е кой знае колко лоша идея. Само нямам представа как ще отскача топчето от тоя шперплат при нас масата е с някаква матирана повърхност предполагам за да има топчето по голямо сцепление с повърхността на масата.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Направи сам”