Много интересна и все по-често дискутирана тема.
liusien - специалист
Здравейте!
Имам въпрос към вас. Искам да направя олекотен пълнеж между трегерите на тавана. Височината на трегерите е 30 см. С какъв материал ще мога да го направя при положение, че искам въпросния да е по-лек и да не тежи допълнително на плочата?
Благодаря ви предварително за съветите!
liusien - специалист
liusien написа:
Здравейте!
Имам въпрос към вас. Искам да направя олекотен пълнеж между трегерите на тавана. Височината на трегерите е 30 см. С какъв материал ще мога да го направя при положение, че искам въпросния да е по-лек и да не тежи допълнително на плочата?
Благодаря ви предварително за съветите!
Извинявам се, че не съм задал правилно въпроса! Целта е като се попълни пространството между трегерите, пълнежа да е достатъчно лек и ТВЪРД за да може върху него да се положи дюшеме, ламинат или паркет. Да може да се ходи върху въпросния пълнеж. Искам тавана да го направя обитаем и затова ми е нужно да направя пълнежа. Плочата е с обратни трегери.
panalov - специалист
Керамзит .Перлит .
Чаро - Акълия
Подов фибран.
Редиш няколко пласта. Върху тях ОСБ или кофражни платна до изравняване на нивото. Можеш да подлепиш "хастара'" с подходящо лепило.
Става и с мека вата. Просто трябва някаква носеща конструкция, върху която да стъпи ОСБ-то/шперплата ...
Todor - специалист
както и с изолит, става мн твърдо. Дават го като топло и шумо изолация.

Прикачен файл

P30.JPG
P30.JPG (101.03 KиБ) Видяна 2865 пъти
ribnikolaevi - майстор
какво е това Изолит?
liusien - специалист
Todor написа:
както и с изолит, става мн твърдо. Дават го като топло и шумо изолация.
Извинявам се, че известно време не се мярках тук! Имах проблеми малко, но да се надявам, че всичко е "зад гърба ми" вече! Искам и аз да попитам Тодор - какво е това "чудо" изолит? Като питам чичко Гугъл - все в Бургас ме праща! Някакво инфо за София има ли, къде и със същото име ли може да се потърси? Като гледам снимката - това е перфектното покритие което се търси! Ще бъда благодарен на отговор или съвет... :wink: :thumbs:

Тема "Олекотен пълнеж между трегери..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: