Колеги, блъсках си главата блъсках и вижте кво ми доиде на ума, еи тва мързела ли е велика сила или беднотията не знам
. Понеже както някои от вас знаят ще почвам ремонт на къща строена 61 година, за мое учудване кабелите по контактите в стаите са 2.5 квдрата (абсолтно са ми достатъчни за стаи като хол детска и спалня където наи мощния уред е инвертор 12ка), такива са и по кутиите до стаите като изключим кабелите до кухнята и боилера които са 4 квадрата. Обаче целия етаж 118 квадрата е на 2 кръга, за да стане всичко като хората ще трябва да се къртят десетки метри канали да се купуват десетки метри кабели да се пускат по няколко кабела за да се разделят на нужни кръгове стаите и тва за кво за да са всички бушони подредени в едно табло до входа
. Сега за налудничевата идея която ми доде. За естетическата страна на въпроса не ме вълнува толкова, та идеята ми е следната. Какво ми пречи при всяка разпределитена кутия която се намира в коридора над вратата на стаята аз да разделя кабелите в нея и така преди входа на кабела в стаята да си сложа примерно бушон автоматичен 10Ам съобразен с консуматорите в стаята, и така над всяка стая. Това ще ми спести много нерви и разправи с къртене измазване кабели абе щуртия
не ми пре1чи че над 3 врати в коридора ще имама малки кутиики за табло и бушонче или две вътре, съответно на кравя всички ще си имат главен бушон. Някои да ме подкрепи или да каже накъде бъркам ли
Главното ми табло и без тва не е оформено за момента там сега са си два кръга мога на тях да оставя по голям бушон за всеки случаи а мога и да не оставя, може да остане само 50 амперовия
хаиде чакам с нетърпение отзиви
(п.п. кухня и баня са ми отделени вече на отделни кръгове за тях дума не става )

(п.п. кухня и баня са ми отделени вече на отделни кръгове за тях дума не става )