Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Pile - помощник
Здравейте! Моля за съвет!
В антрето ми монтираха гранит на големи парчета. Там където се събират има миниатюрна фугичка, в която не може да влезе фугамаса. Какво да направя за да не се забелязва снадката?
И още един въпрос - подпрозоречните первази отвън и отвътре са от мрамор. Трябва ли да ги запечатвам отгоре с нещо? Същото важи и за гранита в антрето.
Благодаря предварително!
masteradmin - майстор
за фугата сложи нормален фугичар по принцип плочките имат леко скосение и там тои захваща. Ако си манияк и намериш силикон в същия цвят ще е по яко, но малко ще се зорнеш. Иначе в кухнята ми плотовете са от естествен гранит. И аз в начало малко се притеснявах че пие и ако оставя тенджера ще се получи кръг, но след това ми казаха да ходя на гробището и да питам тези дето правили гробове от гранит как ги запечатвали. Обаче в един момент нещо се разтроих и излях върху всеки плот по една чаша олио и ги оставих за 1 нощ. От тогава нямам проблем с мазнина и т.н. Това естествени никои не ми го е казвал на мене просто така ми хрумна.
Pile - помощник
Предполагам, че не ме съветваш да намажа с олио первазите :shock: Сигурно има някаква импрегнация за камък?
EDI - майстор
Мрамора задължително трябва да го импрегнираш, защото дори и да е полиран, попива.Гранита не попива и не му трябва импрегнация.За мрамора имаше едни лакове на СИКЕНС, но не знам подробности.

Тема "Фуга на гранит?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: