Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Имам си аз газове печка теси почти новичка.
за втори път ми се случва да немога да я запаля.
значи първия път изпуснах почти половин бутилка навън и запали но сега тоя номер не минава.
като запали веднъж работи чудо но наложи ли се да сменя бутилката и край.
какво ли неправих
клатих бутилката, после я изкарах на терасата и изпуснах от нея газ свистя има няма 15 минути. само въздух излиза не е течно както си мисля че трябва да бъде а като я наведа излиза и течност.
и наклонена я поставях ама пак непали.
опитах да я запаля с кибритена клечка но определено на дюзичката не излиза газ.
това горе регулатора натиснат или не все тая.
държах го натиснат 10 минути викам си сигурно газта да избута въздуха ама същата работа.
някои имал ли е подобен проблем.
и къде според вас да търся пролема в бутилката или във печката.
lubomirlz - специалист
Ще се гръмнеш бе човек, не трябва да допускаш да излиза течна фаза от бутилката.
lubomirlz написа:
Ще се гръмнеш бе човек, не трябва да допускаш да излиза течна фаза от бутилката.
добре как да я запаля мамка и и печка
дали няма някаква защита дето като няма пламък да не пуска газ и ако е затворила да неще да отвори ?
трябва да я пусна дееба и печката или на маистор да я водя
какво да я правя ?
vlad0 - специалист
Ти къде я пълниш тая бутилка? И колко е била напълнена последния път? Принципно щом изпуска газ "ръчно" бутилката си е ОК, проблема е в редуцир-винтила - няма сила да избута игличката на бутилката.
kuuuuuul - майстор
Проблема е във вентила или пък не го слагаш хубаво на бутилката.
kuuuuuul написа:
Проблема е във вентила или пък не го слагаш хубаво на бутилката.
отвих маркуча на вентила
изкарах само бутилката и вентила на терасата и испусках въздух или газ само като връткам това отгоре на вентила
на отворено положение си изпусла на затворено си затваря
какво мога да направя друго с този вентил ?
filmatoplo - майстор
Тел 160 , на часовникари не знам .Ина мен ми се случи същото но не предприех експерименти. :lol:Миналата година по това време случайно се засякох с един майстор на покривна изолация Воалит ,нагряваше директно с горелката бутилка 15 или 20 литра -да се стопли и да пуска повече газ .Майстора естествено черничък -испотих се 3 пъти докъто траеше тая процедура .Аз монтирах една слънчева инсталация и той дооправяше покрива след нас . :shock:
Последна промяна от filmatoplo на вт яну 19, 2010 6:20 pm, променено общо 1 път.
inspo - майстор
Значи си работи редуцир вентила , проблема е по нататък .
Газта не е шега работа , а като ти чета писанията май не си наясно въобще какво правиш . Не се обиждай ама да пишеш ,че излиза въздух или газ е несериозно .Газта мирише та ще те отрови , а въздух не виждам как може да излиза . Моето мнение е да не си правиш експерименти ,ами да викнеш някой който разбира .
Ти знаеш ли как точно се пали тази печка ? Нова ли е ?
Инструкции ?
Transporterr - специалист
а според мен и е студено на газта :)

безопасен начин е с топла вода от чешмата да я полееш ,ама как да стане не се сещам когато е в къщи
filmatoplo - майстор
Ами да ,по коледа като пърлихме прасето горелката понамаля пламъка - като я поставих в леген с топла вода -зафуча :lol:

Тема "Немога да си запаля газовата печка :(" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: