Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Limplin - помощник
Здравейте!

Моля Ви да дадете координати (на дистрибутор) и малко консултация по въпроса:
Отнася се за апартамент под 90 кв/м , но не искам тъпи пушещи печки на водни ризи. Целта е да се отоплявам на дърва и въглища.

Благодаря на отговорилите!
armagedamian - специалист
Влез в сайта на Ерато и виж кой е дистрибутор за региона.
erato.bg
Limplin - помощник
Добре, благодаря ти за отговора!
А тези "Дакон" добри ли са?
Limplin - помощник
Добре, но би ли се обосновал?!
filmatoplo - майстор
От 90та година ги монтирам -Даконите вече отдавна се пробиха ,като преди това очерниха котелните и живота на собствениците -а Виадрусите още си работят .Говоря за стоманените Дакони -Виадруса е чугунен . :) ти правилно питаш в заглавието за Виадрус ,защо залиташ към Дакон -баджанака щете обърка за цял живот .
Limplin - помощник
Батко ( казвам батко ,понеже съм на 26 и следвайки думите ти, стигам до извода,че си поне на 40 ) благодаря ти за съвета и затова че вземаш толкова присърце въпросът ми.
Котела ми трябва за отопляването на 100кв. м. апартамент. "Дакон"-а ми се видя по красив външно и очаквах , че щом е чешки качеството няма да е компромисно...между другото "Дакон" са били закупени от "Юнкерс" ( незнам дали това променя нещо - по отношение на качеството )
Спомена за "очерняне на котелното" това какво значи: да не би да пушат много, ако е така лошо... аз немога да си позволя да ми пуши...Дай съвет направо какво да вземам.
Голямо благодаря!
LazarGanev - "Велик майстор"
Не е компромисно качеството, а Юнкерсите са още по-красиви, със заоблени форми. От тази година са Бош - още не съм ги виждал. Само че имат по-големи изисквания към комина, които са дадени в таблица. За апартамент, както при тебе е под въпрос дали ще е достатъчен комина, особено по-старото строителство - не знам, съмнявам се. Хубавото е че има бункер за въглищата, който може да се допълва по всяко време без да се смущава горивния процес. При хубав комин не пуши изобщо. Толкова лесно се обслужва, че се навих да сложа и на себе си такъв следващата зима - ако стане тогава ще давам повече отзиви. Това, че е стоманен от друга страна е добре, че спестяваш скоростен охладител - при прегряване можеш да вкарваш директно в него студена вода, без да се опасяваш от спукване, както при чугунения. А бе идеална кола и идеална жена няма, че идеален котел ли? :-D
Филма, Бате, ако се сещаш за други кусури - казвай докато не е късно! :)
filmatoplo - майстор
Къде ти през 90те инфо за комините -някой са били печкови .Те Дакончетата си фучаха , ама кой ще ти дърпа клапи и тем подобни -отваряш вратата и ръгаш с ръжена -съответно пушилека те буфка .Всички се пробиха за тез години , но не им е била осигурявана връщаща вода 60 гр .Скоро мой приятел си смени Дакона с Виадрус 26 -направо се роди , котелното приличаше на стара ракиджийница църно кат къкъл . :wink: за годините ще познаеш септември :-D
Limplin - помощник
LazarGanev написа:
Не е компромисно качеството, а Юнкерсите са още по-красиви, със заоблени форми. От тази година са Бош - още не съм ги виждал. Само че имат по-големи изисквания към комина, които са дадени в таблица. За апартамент, както при тебе е под въпрос дали ще е достатъчен комина, особено по-старото строителство - не знам, съмнявам се. Хубавото е че има бункер за въглищата, който може да се допълва по всяко време без да се смущава горивния процес. При хубав комин не пуши изобщо. Толкова лесно се обслужва, че се навих да сложа и на себе си такъв следващата зима - ако стане тогава ще давам повече отзиви. Това, че е стоманен от друга страна е добре, че спестяваш скоростен охладител - при прегряване можеш да вкарваш директно в него студена вода, без да се опасяваш от спукване, както при чугунения. А бе идеална кола и идеална жена няма, че идеален котел ли? :-D
Филма, Бате, ако се сещаш за други кусури - казвай докато не е късно! :)
Тоест и Бош започват да правят котли? Ти с какъв си и какъв искаш да слагаш ?

Тема "Къде в пловдивска област чешките котли Виадрус са най евтини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: