Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
moimoimoi - майстор
колеги интерисува ме каква е връзката между скороста на въртене на вентилатора на вътрешното тяло и икономичноста на климатика
също така ме интерисува при каква скорост на вентилатора на вътрешното тяло се образува по малко лед на външното тяло
valio2007 - специалист
moimoimoi написа:
колеги интерисува ме каква е връзката между скороста на въртене на вентилатора на вътрешното тяло и икономичноста на климатика
също така ме интерисува при каква скорост на вентилатора на вътрешното тяло се образува по малко лед на външното тяло
интересува,икономичността,по-малко. Нямат нищо общо. Не си повреждай климатика.
moimoimoi - майстор
:mod: някой с компетентно мнение?
EmoZ - специалист
някой с компетентно мнение?

'в българия има запас от идиоти поне за 100 години'
EDI - майстор
Заскрежаването зависи от влажността на въздуха и интензивността на топлообмена при външния топлообменник.А лед се образува, когато машината не е оразмерена правилно за помещението или е някоя щайга.Скоростта няма почти нищо общо с икономиите на енергия, освен това, че на най-висока скорост на турбината ще стопля малко по-бързо, ама и "вятъра в косите" ще е доста повече.
vanko68 - специалист
...и шума в ушите...
Zoro5 - специалист
По-икономично е при по-висока скорост на вентилатора (въздуха) и по-ниска температура в стаята. Така се подобрява топлообмена. Цената е понижения комфорт.
Най-икономично е като се изключи климатика. :)

Външното обледяване зависи от външната температура и влажност на въздуха и не се влияе от вътрешния вентилатор, а само от продължителността на работа на климатика и от мощността (при инверторните).
laary - специалист
Zoro5 написа:
Най-икономично е като се изключи климатика.
Ако не се купува още по-ефтино!

Тема "скорост на вентилатора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: