Здравейте. Дано да успея, да опиша проблема без наличието на снимков материал /селото е затрупано със сняг и проблема по принцип ще се решава като се затопли/. Октомври 2009г. си купихме къща, в село с изградена канализация. Проблема за мен, е че в средата на прекрасния ни двор има изтупана външна тоалетна, която едно че е грозна, ямата е почти пълна и друго че въобще не се вмества в представите ми за санитарен възел, така че същата ще бъде заличена. Има обособено помещение към къщата за баня и тоалетна /от предишните собственици/, но по една или друга причина същите не са завършени. Проблема е че до главната тръба на канализацията /на улицата/, моите тръби минават през 2 утаечни шахти, където съответно са прекъснати. В една от шахтите влизат две тръби - едната Ф110 от /банята, тоалетната/ и по малка около Ф50-60/стандартна е но не съм сигурен/ от мивките /външна и вътрешна/. Самата утаечна шахта не е с големи размери, и за свързването на трите тръби в система, ще са ми нужни 3 колена /2х110 и едно от малките Ф50 да речем/. Сега и проблема - трябва да изрежа едно от колената Ф110, така че в него да влезе малкото - това ще го направя без проблем. Проблема е там където влиза малкото коляно в голямото как да направя спойка, лепило някакво, силикон, поксипол, или лента някаквя втвърдяваща? Решението на този въпрос ми решава проблема и при двете утаечни шахти. Сега втория въпрос - след като са предвидени утаечни шахти, ще породи ли някакви проблеми свързването им в една система, с уговорката че наклона по принцип не е малък. Благодаря предварително на тези които ще се опитат да помогнат.