Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте,искам да си направя нещо като "шеина" или "релса" на бетоната стенаот ляво,където да се движи самата стойка на телевизора.Имате ли идея как да стане това нещо.Кабелите съм ги замислил да се се навиват като кабелите на прахосмукачката.Има и скица,ако някои има идеи съм готов да ги обсъдим.

Прикачен файл

ТВ.JPG
ТВ.JPG (7.13 KиБ) Видяна 10796 пъти
За какъв телевизор става въпрос? 20-25 кила - т'ва да не Рубин?
Ако ще си мерим стойките, моята издържа 130 кг. живо тегло, т.е. мен
забодена е с 8 бр 10х100, сигурно може да издържи и тон :)
ArturDent написа:За какъв телевизор става въпрос? 20-25 кила - т'ва да не Рубин?


Е,няма да тежи много,но да има "аванс".
Благодаря на всички който се отзоваха толкова бързо,но може би аз да не съм се изразил правилно.Искам телевизора да може да се плъзга по-шина която да е дълга около 3 метра.Немога да го захвана за тавана,защото ще е от картон и такива работи.........
Тази стоика съм я правил от кв. тръба 20Х20 облечена в канал от чам, плота е от варен бук и лагерува с аксиален лагер междо плота и неподвижната част. Телевизора е 28кг и не е падал нито веднъж :-D

Прикачен файл

Photo-0325.jpg TV stoika.jpg
Photo-0325.jpg TV stoika.jpg (72.85 KиБ) Видяна 10639 пъти
Вече съм на пълно убеден,че грешката е в мен :lol: :lol: :lol: Прилагам нова скица на това което ми се върти в главата.Ако не съм ви омразнал.........

Прикачен файл

тв-2.JPG
тв-2.JPG (12.35 KиБ) Видяна 10624 пъти
Механизъм за плъзгащи врати ще ти свърши работа. Само трябва да го приспособиш към твоята ситуация, или да го монтираш директно на тавана с т.н. дюбели "балерини" за ГК.
Не мога да се сетя за конструкция, която да върши това, което се иска и в същото време да не е отвратително грозна. Може да се направи всякак, но при всички случаи визията ще е отвратителна. След като е необходимо преместване на телевизора на толкова голямо разстояние не може ли просто да се постави на масичка с колелца и да се търкаля по пода?
velsi написа: След като е необходимо преместване на телевизора на толкова голямо разстояние не може ли просто да се постави на масичка с колелца и да се търкаля по пода?

Или втори телевизор :?
Благодаря,на всички който се отзоваха на молбата ми. :respekt: :2thumbs:
Даже ако направиш плъзгаща стена може да стане по-красиво. :-D
Надявам се, че това упражнение не го замисляш за да забодеш 30 годишен "Рубин" високо на стената си :)
Нормално е да питаш за около 20-25 кг телевизор, защото например Philips 42PF7621D 42 инча тежи 31,5 кг или пък 42 инча LG плазма някаква си тежи 29,8кг.
Идеята е, че каквато и релса (шина) да ковнеш на стената, ако е единична на тази дължина ще провисне. Замисли се над вариант шината да ти е здраво хваната (с анкери) в беттоният таван, а след това всичко да се облича с картон.

Във варианта, който ти предлагам можеш да ползваш плъзгащ механизъм за врата, както колега от по-горните постове ти предложи!

Желая успехи!

ПП.извинявам се за правописната грешка: вертикален

Прикачен файл

релса.jpg
релса.jpg (25.11 KиБ) Видяна 10384 пъти
Не разбрах 2 неща-защо е толкова високо ТВ (напомня ми Военна болница, ужас) и за какво ти е 60 см отстояние отзад, да не е кинескопен телевизор?
Spokoiniq, може би го иска високо, за да може по-удобно да го гледа от легнало положение. Моят в спалната стая е високо до тавана, че като легна да ми е удобно...
Сори, мои си асоциации, загубих баща ми и вуйчо ми там през 2 години и като видя телевизор горе ми се обръща сърцето...

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Полезни съвети”