Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
от isbul » нед фев 14, 2010 12:22 am
В нов апартамент, не е предвиден ключ за бойлер, а не искам да остава само на вградения.
Въпросът ми е, има ли мощни ключове тип висящи, подходящи за тази цел, които мога да монтирам направо на проводника преди бойлера?
По мощен от 45А Legrand няма да намериш http://www.market.bg/item6345_251.html . Има и пластмасова конзола за открит монтаж.

Хубаво на кабела преди бойлера ама това не бива да е във влагата на банята. Добре ще е да му намериш друго място.
от moimoimoi » нед фев 14, 2010 10:15 am
целта на бойлерния ключ е да прекъсва захранването на бойлера извън банята
и аз съм за легранд 45 ампера е
най добре сегашния кабел за бойлера го изведи ивън банята и там сложи бойлерния ключ и връщаш нов кабел от бойлерното табло до бойлера
от isbul » нед фев 14, 2010 12:03 pm
Знам, че е най-добре да е извън банята, но няма как, банята е готова с плочки, бойлера е в дъното чак. Малоумници, но аз съм си виновен, че не се сетих, новото строителство като цяло е грешка.
Що да не може само да имаш желание :) ПВЦ кабелен канал от най малките колкото да влезе кабел 3х2.5 вътре прекаран по ъглите например.
от PCL82 » нед фев 14, 2010 1:25 pm
Поискай си плановете на инсталацията, за да видиш кое къде минава.

Извън банята ще пресрещнеш кабела и с разклонителна кутия ще направиш спусък до бойлерното табло.

Ако това е трудно, а апартаментното табло е близо до банята може бойлерното табло да се сложи близо до апартаментното. Ще трябва да се прокара кабел между двете табла.
възраждам тази стара тема,защото имам въпрос по нея.
Втори ключ ми се стопява на бойлерното "табло" . Таблото от този вид http://www.elkos-burgas.com/sites/default/files/boylerni_tabla.jpg,най дясното,но само с един ключ,а не с двата. Вътре е със сменяем ключ от този вид
http://www.citymarket.bg/products/1121_big.jpg
Започва да се нагрява много и се стапя самата пластмаса. Проверил съм кабелите,по-здраво не може да се стегнат. Преди бях с обикновено шуко 16а и по-рядко го сменях...последния ми ключ е на месец и половина :? . На пипане кабела не грее...нагрява се само на 3-4 сантиметра от самия ключ и мисля,че причината е самия ключ. Оказва се пълен фейк,затова ще търся друго решения,дайте предложения!!! Започвам да се чудя,дали да не сложа направо на мястото на таблото едно АП 25А и да си реша проблема... Тъпото е,че самото табло е с вградена вътрешна част в стената и ако сменям с друго,трябва да разкъртвам пак. Затова се чудя какво да правя. Най-лесно е да сменя пак само ключа ,но съм уверен,че рано или късно пак ще се стопи. А струва 5лв,то ако на всеки два месеца давам по 5 лв за ключ,той златен ще ми излезе.
Не държа да има контакт,имам решение откъде да си изведа друг,който да е индивидуален.
колегата с липсващия ключ да си сложи един еднополюсен контактор в таблото с който да прекъсва само фазата към бойлера. Така може да си спусне от таблото по едно кабелно каналче надолу 50 см и да монтира пусковия ключ. Така гарантира 100% че към бойлера отива фаза и нула :)
а колкото до ключовете от горния пост - афиф работа... Миленчо ви е препоръчал хубави. Няколко пъти попадам на такива /от линка/ заварени и то заварена фазата а нулата се е изключвала. Живо чудо е, че тръбите са били железни навсякъде - при което бойлера е захранен постоянно.
pavelari написа:Няколко пъти попадам на такива /от линка/ заварени и то заварена фазата а нулата се е изключвала. Живо чудо е, че тръбите са били железни навсякъде.

Потвърждавам горното мнение с две ръце, не взимайте от тези ключове, шнайдерските също са добри, все още не съм имал проблем с тях.
от John » пон мар 26, 2012 10:14 pm
Има ги същите,керамични 25 А.Ап 25/20А също е вариант.С керамичен ключ съм от 2 години,без проблеми.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Електротехника”