Здравейте на всички. От дълго време следя форумът но никога не съм вземал участие в дискусите. Сега ми предстои избор на климатик и ако мога да получа компетентното мнение на участниците тук ще съм безкраино благодарен. Значи ще искам да отоплявам хол в апартамен панелка. Холът е на 3 етаж, изложение изток, вътрешен с дограма ПВЦ. Изолацията на външната стена е вътрешна стириудур + лепен гискартон а на останалите стени е само лепен гипскартон. Значи ще искам да взема клима за основно отопление зимата (то таз вече мина но за следващата) като се има впредвид че имам малко дете което няма да спи нощем там но през деня ще е основно там. Изискванията към климата са да е основно безшумен както и да отоплява добре е разбирасе и икономичен. Стаята е около 25 кв.м при стандартна височина на таваните за панелките. Спрял съм се на следните няколко модела като предварително казвам че не разбирам много от този вид техника затова искам съвет от вас.
Значи няколко модела на DAIKIN:
Инверторен климатик Daikin FTXS35D / ARXS35E ,
Инверторен климатик Daikin FTX35GV / RX35GV .
Както и следните
Инверторен климатик Fujitsu General ASHA12LG / AOHR12LG
Инверторен климатик Mitsubishi модел SRK/SRC 25 ZG-S
Това са моделите към които съм се ориентирал но приемем и различни предложения от тези.
Благодаря.
Значи няколко модела на DAIKIN:
Инверторен климатик Daikin FTXS35D / ARXS35E ,
Инверторен климатик Daikin FTX35GV / RX35GV .
Както и следните
Инверторен климатик Fujitsu General ASHA12LG / AOHR12LG
Инверторен климатик Mitsubishi модел SRK/SRC 25 ZG-S
Това са моделите към които съм се ориентирал но приемем и различни предложения от тези.
Благодаря.