Здравейте,ще съм благодарен ако някой ме осветли за "УСТАВНОТО " обезвъздушаване на парно с каминка на Прити 23KW , отворена система и няколко стоманени радиатора ...
Камината и три от радиаторите са на първи етаж ...
а на втори са още два радиатора ..
Водата я движа с помпа Grundfos .
Разширителен съд на тавана - /водата е взета от колектора на топлата /- тяло от 80 литров ел бойлер ..
Системата я Ползвам трета зима - Без проблемно и съм доволен ..
След печката на Топлата вместо Обезвъздушител съм сложил Ъглово кранче на 1/2... от същите кранчета съм сложил и по радиаторите на мястото на обезвъздушителите ...
Интересува ме как е по ЗАКОН , откъде и как се почва да се обезвъздушава ,
- Спряна Помпа ????
-Студена Система ??
-От най отдалечения радиатор, или от най близкия ???
- или първо от печката ???
-или пък първо от Помпата ???
Гледам че някой от Ъгловите кранчета по радиаторите не затварят добре и сълзът ..тва проблем ли е /Мисля ,че неможе да засмука въздух през кранчето навътре ...
/ ???
-
Камината и три от радиаторите са на първи етаж ...
а на втори са още два радиатора ..
Водата я движа с помпа Grundfos .
Разширителен съд на тавана - /водата е взета от колектора на топлата /- тяло от 80 литров ел бойлер ..
Системата я Ползвам трета зима - Без проблемно и съм доволен ..
След печката на Топлата вместо Обезвъздушител съм сложил Ъглово кранче на 1/2... от същите кранчета съм сложил и по радиаторите на мястото на обезвъздушителите ...
Интересува ме как е по ЗАКОН , откъде и как се почва да се обезвъздушава ,
- Спряна Помпа ????
-Студена Система ??
-От най отдалечения радиатор, или от най близкия ???
- или първо от печката ???
-или пък първо от Помпата ???
Гледам че някой от Ъгловите кранчета по радиаторите не затварят добре и сълзът ..тва проблем ли е /Мисля ,че неможе да засмука въздух през кранчето навътре ...

-