От мобилни телефони до цифрови камери
rossenboy - специалист
Майстори, здравейте. Вече ми омръзна живота - изтече гаранцията на шибания телевизор преди 10 дена и почна с проблемите: първо нещо от захранването - айде 120 лв. на сервиза, после му се появи едан черта на екрана - широка е един пиксел и е през целият екран. Винаги се вижда, дори и на син екран. Та да ви питам - може ли да не е матрицата( така казаха в сервиза) и дали в сервиза не са го повредили нещо, или просто си му е дошло времето? Благодаря ви предварително!!
Gladiator_BG - специалист
поне кажи марката и модела на телевизора ...
rossenboy - специалист
Давам ги веднага - не знаех че има значение :-D
Марка:Samsung
Модел: 40S71
Telewisora e na 2 god i 10 dena :x
stefan_gb - специалист
:-D Да ти кажа няма голямо значение модела според мен, и няма кои да ти отговори сериозно на зададените ти въпроси, но сервиза би трябвало да ти е тествал матрицата и щом ти е казал че е от нея наи вероятно е така, има програми за тестване на матриците и ако не си убеден че сервиза е на прав път - търсиш друг сервиз.
rossenboy - специалист
Абе и аз си го мислих за нов сервиз, ама едно отваряне е 100 лв. - ужас :x Ако съм сигурен че ще го оправят да ги дам, ама да не ми кажат пак абе матрицата е айде дай 100 лв. и довиждане :sad: А и вчера нов симптом - редчето дето е проблем като че ли реагира по-бавно, искам да кажа има някаква промяна в пикселите, но много бавно. Но пък щом с програма е таствано, офф не знам вече, ебаси късмета, ей за това ме е страх да си купя кола :-D
Biso - специалист
Ако имаш малко смелост, може и ти да си го отвориш и за размърдаш конекторните кабели около матрицата. Понякога има лош контакт и той причинява подобни проблеми.....макар и шанса да е малък. Ще ти излезе без пари. :wink:
Ако не е от това.....не пипай повече и ще ти трябва квалифицирана намеса за установяването на проблема.
За съжаление, покрай новите безоловни технологии проблемите с екплоатационния срок на електрониката ще се увеличават.
stefan_gb - специалист
rossenboy написа:
Абе и аз си го мислих за нов сервиз, ама едно отваряне е 100 лв. - ужас :x Ако съм сигурен че ще го оправят да ги дам, ама да не ми кажат пак абе матрицата е айде дай 100 лв. и довиждане :sad: А и вчера нов симптом - редчето дето е проблем като че ли реагира по-бавно, искам да кажа има някаква промяна в пикселите, но много бавно. Но пък щом с програма е таствано, офф не знам вече, ебаси късмета, ей за това ме е страх да си купя кола :-D
Няма как да ти вземат 100лв. за отваряне, тази сума е за работа /без частите наи вероятно/ и след като не е свършена невиждам причини да я плащаш. За тест на матрицата не се отваря тв-то, пробваи в друг фирмен сервиз с предварителна уговорка да ти тестват матрицата.Ще платиш естествено някаква сума но далеч няма да е 100лв. Аз лично те съветвам да не си правиш лично проби с телевизора да потърсиш добър тв техник.
Потърси помощ тук няма да сбъркаш :

http://forum.eshop.bg/viewforum.php?f=3 ... 2a4f839762

Тема "Проблем с LCD" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: