• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 194
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Колеги какво ще ви е мнението за този инверторен електрожен
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... =WDVW&rd=1
Донесоха ми го от чужбина подарък и се оказа абсолютен боклук.

Купих си от Аргомаркет Gysmi 145 и нямам вече никакви проблеми, имаше ден с 3.25 електроди 6 часа без прекъсване, без никва пауза почти при смяна на електрод и даже нито веднъж не му сработи защитата, ако имаш възможност вземи си такъв.
Прилича на българските "инверторни" аналози на ехел :lol: :-D
аз съм с фрониус,но и гисми не отстъпват,а са наполовина на фрониуса.също така има няколко фирми които произвеждат инверторна техника в България,но не съм се интересувал обширно,но мисля,че имат сервиз и гаранция. :)
Най-добре е Kemmpi,но на теб най-вероятно ,не ти трябва за профеионално ползване. За фрониус знам ,че са добри, но за гусми :? .Аз имам променливотоков трансформатор ТЕФИ много добра машина :!: :!: :) :)
tih_nik написа:Колеги какво ще ви е мнението за този инверторен електрожен
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... =WDVW&rd=1

Забравих, относно този "инверторен електрожен " няма смисъл да си даваш парите за глупости :wink:
Не си давай парите. По-добре си купи обикновен електрожен от България със сервиз. Gysmi наистина са здрави и просто работят. Гаранцията също е безупречна, каквото и да стане сменяваме и признаваме. Има вариант за оборотна машина по време на сервиза на вашата. Може да си вземеш електроди и да дойдеш да заваряваш колкото искаш за проба, не те задължава никой да купуваш. Фрониус, Кемпи и др. са хубави ама цените им са непосилни за повечето хора.
Добре де, някой ще се обоснове ли, защо не са хубави.То е много ясно, че марковите са хубави.Някой работил ли е с такъв и какви са му проблемите и кусурите.Или си говорим само проформа.То е ясно, че ще се ползва непрофесионално.

.
nextvasko
Донесоха ми го от чужбина подарък и се оказа абсолютен боклук.

Купих си от Аргомаркет Gysmi 145 и нямам вече никакви проблеми, имаше ден с 3.25 електроди 6 часа без прекъсване, без никва пауза почти при смяна на електрод и даже нито веднъж не му сработи защитата, ако имаш възможност вземи си такъв


Пак така ли си работил и с Кинзото,обясни как се държи.
Покрай едно обучение 2 дни имам възможност да заварявам на една българска професионална машина - Струна Чопър 250, 3в1 - става за електродъгово, аргон и СО. Много зле работи, нищо че е професионална - оправдават се с напрежението - много скачало. През някой от следващите дни ще занеза моя Фрониус 150, който работи перфектно и на калпаво напрежение, за да видя за какво става дума - дали е от напрежението или от машината.
Koлега Кинзото спря около 10-тата минута и го подарих на един да се човърка и да се учи. Гизмито има скала да си нагласяш през ампер, въобщеееееееее ..... разлика от земята до небето :)
Успех в избора
Добре де, някой ще се обоснове ли, защо не са хубави.То е много ясно, че марковите са хубави.Някой работил ли е с такъв и какви са му проблемите и кусурите.Или си говорим само проформа.То е ясно, че ще се ползва непрофесионално.


Аз мога да обясня. Като му гледам цената най-вероятно параметрите са завишени. Това означава че ако го напънеш с голям електрод ще изключи. Ако не сработи защитата ще изгори. Части няма в България защото няма и вносител и сервиз. Вероятно си мислиш че на теб няма да се случи, може и да си прав. Аз ти го казвам от опит, всекидневно виждам хора които са си купили много изгоден уред Budget (например). След това идват в нашия сервиз да търсят помощ. В 90% от случаите ще получиш толкова колкото си платил. За покупка на машина тряба да имаш сервиз. Покупка от Ebay на неизвестна марка машина е рисковано. От чужбина и аз пазарувам, но предимно дрехи и обувки. Избора си е твой защото ти даваш парите.

edit
80 ампера на Gysmi 125 струва 395 лв, да предположим че ти дам малка отстъпка, ще дадеш 50-60 лв повече. Да предположим че ти се случи горното, ще дойдеш и ще ми оставиш машината и ще си я вземеш след 2/3 дена пак здрава.
Колега tih_nik най-добре си вземи нещо , което ще го ползваш дълго , защото машината се исплаща с времето :wink:.Дай някой лев повече :) .
ZEDYCUS написа:Добре де, някой ще се обоснове ли, защо не са хубави.То е много ясно, че марковите са хубави.Някой работил ли е с такъв и какви са му проблемите и кусурите.Или си говорим само проформа.То е ясно, че ще се ползва непрофесионално.


Ами първото и най важно ,с тези 100А накъде.И то на максимум ПВ.Ще работиш само с 2,5мм електроди и то на почивки.Един път да ти потрябва по дебел електрод и да не можеш да го караш.А да не говорим и ако напрежениението в мрежата ако е по-ниско,тогава и с 2,5 ще видиш зор. :-D
Може толкова да му трябва, малко любители горят 4 мм електроди.
Имам един познат който си купи такъв..ако не се лъжа същия. Тъй като се занимава с железа го пробва и ми каза, че работи стабилно но става за по малки и прецизни работи..за електроди до 2.5. В последствие взе още няколко с цел продажба...върти ми се цена по-ниска от тази в сайта и мисля , че имаше и гаранция но не съм сигурен...ако има интерес ще питам. :)
Не знам дали колегата tih_nik си го е взел ,аз го взех нов с бартер от един човек в София в тунинг.форум го видях.С бартера ми излезе 100лв,при пробата работеше стабилно с 2,5мм.Имам да правя един багажник за Пасата и след това един навес над камината и ще кажа впечатления как се държи.Аз ще работя максимум с 2мм електроди, повече не ми и трябва.Има си и схема и написани най честите проблеми с него.
Това е схема на инверторен електрожен с мощност 100А и 125А. Тази схема е за моделите на
KINZO, RAIDER, RIDER, TELWIN, BUDGET, FARTOOLS и POWER TOOLS. При различните марки
електрожени означението на елементите върху платката може да не съответства на упоменатите
в схемата, но разположението и стойностите е едно и също при всички модели. Това е базистна
схема на която са изградени, но в различни заводи.Като често засечени дефекти дават:
изправителните диоди на изходното напрежение,интегрална схема viper20A,
товарно съпротивлени 51ом 10W, изгорял предпазител и пробил ценер 18V стабилизиращ напрежението
на интегрална схема viper20A. При 90% от случаите причината за повреда се оказва претоварване,
работа при влажна среда или колебливо напрежение 220V.Другите 10% са следствие на фабрично негоден
елемент който довежда до повреда, която се отстранява с подмяната на дефектиралият елемент.

Ако някой има интерс мога и схемите да кача.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 194

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Металообработване”