• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
Имам нужда от малко помощ. Става въпрос за апартамент в който върху тухлените стени вместо мазилка и шапкловка, са сложили гипсокартон. До тук добре, но вместо на кострукция, гипсокартона е лепен с лепило към тухлата. От там идва и проблема - там където се съединяват два листа гипсокартон се получава пукнатина вертикално от тавана до пода. Опитах какво ли не-два вида мрежичка след това шпакловка -след 2 седмици напука. Слагах акрилен силикон в пукнатината, след това мрежа, след това шпакловка и 1 месец по късно пак се напука. Ако някй има идея какво да правя - да помага.
Технологията "суха мазилка" или лепене не е грешна.По скоро не е изпълнена правилно.Можеш ли да поставиш снимки ?
Утре или в други ден ще направя, но проблена е че вчера пак пробвах да го правя с мрежичка и сега не се виждат пукнатините, но до 2 седмици ще се появят :)
По скоро мисля, че сградата нещо сляга.Имам познат които е в нов блок и на 3-тата година, тоест сега му се напука в едната стая.Другата възможна причина е от големите температурни разлики, защото на него му се напука в големия студ-20градуса в стая която не се ползваше и не бе утоплена.
Важно е и в кой участък се пука.Най уязвимо е около вратите
Блока е на 5 години, но до сега не сме живели там. Сега реших да го стегна, да го боядисам и да го дам под наем. Иначе апартамента е много хубав, в затворен комплекс, но явно майсторите не са били читави.
housedoktor написа:Важно е и в кой участък се пука.Най уязвимо е около вратите


По средата на една от стените на хола (най дългата- около 9 метра)
И при мен има същия проблем, при мен е 30 годишен панел, няма на къде да сляга. Ще следя темата за евентуално решение :)
Ако е от слягането то като се пука пука и все до един момент ще спре!Но щом продължава най-вероятно се дължи на температурните разлики и раэширенията.В къщи има една снадка на панелите на тавана там се напуква от 20г откакто е построен блока.Иквото и да правиш пак се напуква просто от раэширението и свиванего се получава това.
housedoktor написа:Важно е и в кой участък се пука.Най уязвимо е около вратите


Ела колега да видиш какво чудо е в "най-големия" к.к Слънчев Бряг.След снега и дъждовете следва подпочвени води и "улягване"на комплексите.Рагледах 3 супер "луксозни" комплекса, не е за вярване има апартаменти на които всички стени и тавани са напукани :shock: ,колегите с дейност довършителни работи доста работа ще имат.
jakuzi Би ли ми казал кои комплекти в Слънчев бряг имаш предвид,че едни приятели имат интерес да копуват.
ivo_dedko написа:По средата на една от стените на хола (най дългата- около 9 метра)

Ако е само това, трябва да почерпиш.На 9 метра стена какво да очакваш.Дилатационната фуга на кнауф стени е 15м,не съм сигурен обаче дали важи и за лепенето.Но си е голямо растояние за стена без преход.Тук по-скоро ,според мен е конструкторска грешка ,а не майсторска.
"Там дето се е пукало ,пак ще се пука"
Какво е дилатационна фуга?
В резултат на различни причини се появяват вътрешни напрежения в конструктивните елементи на сградите.

Решението е да си избереш някакъв орнамент или преход.
vekarata написа:jakuzi Би ли ми казал кои комплекти в Слънчев бряг имаш предвид,че едни приятели имат интерес да копуват.


Дали да не си открия консултантска фирма. :-D Шега разбира се,ако евентуално някой от суфорумците има работа насам или интереси с удоволствие бих му помогнал според възможностите си.
от sezoni1 » чет мар 11, 2010 8:35 am
ако е залепен добре гипсокартона, не би трябвало да пука.
да не би да има някакви вибраций на плочата от асансьора?
sezoni1 написа:ако е залепен добре гипсокартона, не би трябвало да пука.
да не би да има някакви вибраций на плочата от асансьора?


Далече сме от асансьора. Вече незнам какво да си мисля.
от naB4o » чет мар 11, 2010 6:56 pm
Според мен не е бил добре залепен ГК, при мене има същия проблем, вече 3 пъти прешпакловам, китосвам и боядисвам и след седмица 2 се виждат пукнатините...

При мен асансьора е в съвсем др част на блока...


За момента мисля да направя някакви декоративни рафтчета или етажерки и също така може да измисля съчетание от фризов тапет.
от nbr » чет мар 11, 2010 8:06 pm
ако се залепи парче плат(тензух примерно) пукнатинатя няма ли да се заличи?
от karoto » пет мар 12, 2010 9:57 am
nbr написа:ако се залепи парче плат(тензух примерно) пукнатинатя няма ли да се заличи?

Ако има движение на гипсокартона каквото и да правите ефекта ще е нулев :)
от panalov » пет мар 12, 2010 10:06 am
Още един пласт ГК ще реши проблема. :!:
от solo5 » пет мар 12, 2010 10:06 am
lotosf написа:В къщи има една снадка на панелите на тавана там се напуква от 20г откакто е построен блока.Иквото и да правиш пак се напуква просто от раэширението и свиванего се получава това.


не е точно така
на таваните в гарсониерата ми сложих Силитрон 6мм, отгоре мрежа и лека шпакловка, и прословутата пукнатина изчезна в миналото :-D
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Преградни стени и предстенни обшивки”