Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
mireto1 - помощник
здравиете! нуждая се от малко помощ за направата на таван.занинажам се с ремонт на двигатели в момента корабни,но не ми е напълно чуждо и строителството.преди около 12-15 год съм работил и в стоителството.дори съм участвал и в слаганете на амстронг и хънтър(ако бъркам с имената да ме извенят специалистите),но не сам работил с гипскартон.прочетох доста материял относно гипскартона и все пак остават някои въпроси на които ще ми е необходимо допълнетелно обяснение.моля за всякакви съвети за които се сещате да ми дадете предварително,за неща които смятате че ще сбъркам,ако не ги знам.като се започне каква да е дебелината на картона,задължително ли се разминават фугите и т.н. тавана ще е на две нива и имам въпрос(ще опитам да кача снимка) та въпроса ако направя първото ниво как да прекрепя вторият елемент към вече съществуващия гипскартон.вторите профили с какво да ги закрепя кам горния картон,рапидите ще дъргат ли ако не улуча горният профил.общо взето е това благодаря на всеки които се вклиучи.

Прикачен файл

gallery_234.jpg
gallery_234.jpg (62.71 KиБ) Видяна 2332 пъти
mireto1 - помощник
та въпроса за второто ниво са именно тези листчета на цветето.дали да направя първо тях и да ги заобиколя с останалият таван или да изравня тавана и как да ги прекрипя,тъи като са диагонални и рапидите няма да попадат на горните профили.държи ли рапида само в гипс.тавана незмам дали ще е този но нещо подобно.благодаря отново(а можеби и такъв)

Прикачен файл

001563039.jpg
001563039.jpg (15.99 KиБ) Видяна 2325 пъти
marto - специалист
Ще държат рапидите но ако не ги превърташ!!!!Но не е достатъчно,желателно е поне всяка 3та рапида
да е хванала за ЦД профил над нея!!
Направи първо основният таван от гипс картон
и тогава прави фигурите:wink:

п.п. Ако не се лъжа това на втората снимка съм го правил аз.. :?
simeonov_74 - специалист
Горе-долу отговорът трябва да бъде много-много мащабен. Тук има изключително много снимков матириал и след като го разгледаш много работи ще ти се изяснят.
1-во се прави основният таван и за него се монтира фигурата(не че не става и в обратният ред но е по-бавно)
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=22696

Тема "малко помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: