Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
svetliopi44 - Чирак...
Здравейте направи си самковци. :)
Искам да преобразя един стар кухненски шкаф с мивка от стандартен панелен тип ...соц.
Общо взето шкафа е добре запазен само дето на времето ( преди 10-12 г.) бях монтирал теракотени плочки със силикон. За тези години някой се изпочупиха и искам да измисля нещо ново (да експериментирам).
За сега ще се ползва шкафа понеже скоро предстой ремонт ( скоро-скоро с моите темпове :) ) та тогава ще се прави нова кухня .

Идеята ми е да направя тип морско дъно,... пясък ,камъчета ,мидички ,рапанчета и други подобни и да ги залея с някакъв прозрачен материал.

дебелината ще е стандартна около 30мм., но условието е да е термо устойчиво и по възможност да не е някоя космическа технология на NASA :lol: и да е на нормална цена .
Имаше подобна тема в форума но там се казваше че смолата не е термо-устойчива .
Давайте идеи.
alsted - майстор
Коя тема имаш предвид? (любопитно ми е да я разгледам). Ти като разполагаш с промишлено количество смола - експериментирай - отлей форма и я атакувай със съдове с различна топлина за различно време. Ама да пишеш за резултата, невероятно се запалих. :supz: \:D/ :callsign:
masterrichi - специалист
Виждал съм в Ардино как правят плотовете.Използват полиестерна смола на Оргахим добавят мраморен прах и някаква мрежа между пластовете,после като изсъхнат ги шлайфат и стават невероятни плотове. http://www.shansi.biz/obshta_informacia.htm
svetliopi44 - Чирак...
Благодаря момчета ...намерих една фирма вносител на качествени смоли и полимери и чакам отговор ...
Ще пиша за резултат ...
Доста четох и се оказа не чак толкова трудно да се направи и в домашни условия но да видим ... :?
Вижте едно видео ... http://www.youtube.com/watch?v=Y0Wp9CmSKFY
rockwall - майстор
дано си наясно с цените на прозрачната епоксидна :? , която не потъмнява от UV и става като стъкло

ако погледнеш разфасовките на този, колко смяташ че трябват за кухненски плот

едно 50 кила не ти мърдат

не знам ще излезе ли сметката !

Аз бих се поразтърсил за дебели стъкла
Ще стане 100% , ще е здраво и устойчиво на топлина и химия, а освен това, ако го измислиш добре, ще можеш като ти писне от мидичките да смениш пълнежа с нещо друго

http://www.thinkglass.com/countertops/
svetliopi44 - Чирак...
Днес ме напътиха за една смола на Оргахим с която правят полимер мрамора ... някъде кък 5лв. на кг. се връзва за малко количество (предполагам за по-голямо ще е по-евтино ) ... :?
Само не знам дали няма да потъмнее от слънцето след време понеже при полимер мрамора слагат цветни пълнители и добавки .... :?
Мисля да купя една кутия от 3 кг за да пробвам и тогава ще се хвърлям на по-голяма площ ... :?
rockwall - майстор
есента имах взимане даване с такива истории - тази, с която можеш да направиш прозрачен плот без потъмняване хич не беше евтина - нямам спомен кво точно ми казаха, но си помислих че е ужасно скъпа

Тема "Епоксидна смола или подобно.Давайте идея за направа на плот." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: