• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всички въпроси за вилата.
от batence81 » чет мар 25, 2010 11:44 am
Моля, някой ако е правил собственоръчно барбекю на двора да ми изпрати схема или скици + списъка с използвания материал. Ако няма чертежи просто по-подробно стъпките за направата. Виждал съм показаната в сайта направа на барбекю, но не е подробна и не искам да се получи грозно и да се разруши.
от kabel96 » чет мар 25, 2010 6:30 pm
Извинявай че ти пиша в темата но ако може да ги побликуват тук да ги видим всички.Мен също ме интересува в момента и по точно как се прави пещ.
от Galy » пон апр 05, 2010 10:00 am
Точно този чертеж от сайта ползвах за основа...малко фантазия по напред и ето какво се получи:

Прикачен файл

DSC02184.jpg
Барбекю
DSC02184.jpg (212.9 KиБ) Видяна 47554 пъти
от alekghe » пон апр 05, 2010 11:17 am
Моля, някой ако е правил собственоръчно барбекю на двора да ми изпрати схема или скици + списъка с използвания материал. Ако няма чертежи просто по-подробно стъпките за направата. Виждал съм показаната в сайта направа на барбекю, но не е подробна и не искам да се получи грозно и да се разруши.

Здравей.Зависи какво искаш.Барбекю което е само скара и е открито или такова което да съчетава скарата с навес и т.н.Ето това е мое творение.

Изображение

Изображение

Изображение
от Galy » пон апр 05, 2010 7:16 pm
Незнам какво барбекю ще избереш, но ако сега аз правя, ще си го направя задължително с механизми да се вдига скарата нагоре-надолу. Много е удобно...по този начин когато имаш силна жар, ще си вдигаш месото нагоре и обратно. Помисли! Също е важно да има откъде да влиза въздух под въглените, който също да се регулира.
от NeoBoss » пон апр 05, 2010 8:40 pm
Galy добра идея даваш но механизъм е трудно да се направи.....

особено ако е в дупка в която да можеш да регулираш въздуха ...

имаш ли някакви идея - щот аз точно от такива имам нужда :)
Механизма на моето са пирони, вградени между всеки ред тухли. По 2 на стена. На три нива. Предостатъчни. Бях си направил и една... хващалка, подобна на двойна вилица, с която дори не се налагаше и да се държи с парцал/хартия/нещо друго за да се вдигне, обаче се затри.
Ако влиза въздух и под въглените и от отвора на ббк-то май ще пуши. Моето е с централен отвор, закрит с ламарина, с предназначение за проход за дима, когато го използвам за опушване. Не го ползвам за въздух за въглените.
Ако ще се прави такова нещо, възуховода трябва да да започва от ниско, иначе няма смисъл. Гледах едно много готино филмче как се правят открити ббк-та, от онези, на които въглените им са най-горната част, няма комин, няма нищо. На тях им осигуряваха въздух с една тръба около 6-7см в диаметър, но от много ниско, която влизаше във въздуховод с размерите на скарата. Много добре работеха, правеха ги дълбоки, изсипваха по една педя въглища и пак се виждаше долните как се разгарят..

Ето една снимка, на която горе-долу се вижда моят механизъм, вложен набързо докато зидах преди около 5г.

Прикачен файл

bbq.jpg
bbq.jpg (151.71 KиБ) Видяна 47844 пъти
такива работи с времето изгаряд пък и като има нещо на скарата стават големи съкатлъци :)
на мен ми стана интересно колегата като каза механизъм за тая цел :)
Galy написа:Точно този чертеж от сайта ползвах за основа...малко фантазия по напред и ето какво се получи:

Получило се е хубаво, но мисля, че е добре да има и един навес от горе.
Аз почнах днес пък да видим какво ще стане.
Изображение
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Всичко за вилата”