Имам изградена алармена система (с GSM известяване) с 7 зони. Едната зона (винаги активната) съм е заделил за дим детектори. Имам и 5 дим детектора - PSD-7155 . Проблемът ми е че при тях принципа на сработване е различен от обемните датчици и немога да ги свържа директно към входовете на алармата през резистор 2,2ком.
Моля за схема с която да свържа датчиците и при наличие на дим да сработва реле или някъкъв по-лесен начин от този на купуването на истинска прожароизвестителна аларма. Алармата съм е изградил на вилата ни. Знам, че тази детектори имат няколко режима на работа, идеята ми е да използвам само този - при наличие на дим когато от 55мА тока се вдигна на 100мА. Наясно съм и че потози начин намаляват защитите, но на този етап предпочитам да имам някакво известяване.
Техническа спецификация на детектора PSD-7155:
Фотооптичен
Nominal sensitivity 3.25 %/ft.
Standby voltage 10.2 - 36.8 VDC (24 VDC nominal)
Standby current 55 uA. (typical) 100 uA. peak @ 24 VDC
Operating temp. 32o to 100o F (0o to 38o C ) per UL 268
Humidity 0 - 93% RH non-condensing
Моля за схема с която да свържа датчиците и при наличие на дим да сработва реле или някъкъв по-лесен начин от този на купуването на истинска прожароизвестителна аларма. Алармата съм е изградил на вилата ни. Знам, че тази детектори имат няколко режима на работа, идеята ми е да използвам само този - при наличие на дим когато от 55мА тока се вдигна на 100мА. Наясно съм и че потози начин намаляват защитите, но на този етап предпочитам да имам някакво известяване.
Техническа спецификация на детектора PSD-7155:
Фотооптичен
Nominal sensitivity 3.25 %/ft.
Standby voltage 10.2 - 36.8 VDC (24 VDC nominal)
Standby current 55 uA. (typical) 100 uA. peak @ 24 VDC
Operating temp. 32o to 100o F (0o to 38o C ) per UL 268
Humidity 0 - 93% RH non-condensing
Прикачен файл
detector.jpg (99.62 KиБ) Видяна 5150 пъти
Прикачен файл
base.jpg (104.26 KиБ) Видяна 5150 пъти