От мобилни телефони до цифрови камери
BanoTheWolf - специалист
Здравейте!
Имам идея да си сглобя нещо като цвето музика :) Нали има едни габаритни крушки (за кола, 12V), които светят като сменят няколко цвята, както и други дето мигат като блиц. Имам идея да разпробия някой рефлектор или например цял фар с няколко такива крушки и да ги вържа с ел. мрежата.С адаптор трябва да се редуцира напрежението - 220V->12V , но въпроса ми е как трябва да навържа например 10 крушки. Има ли някаква джаджа (както е при интернета и компютрите с рутерите).
mladkal - майстор
Едно време го реализирахме с крушка за 220В и стартер от луминисцентно осветление...Мигаше си екстра, а всички деца от квартала му се радвахме...
За цветомузика ти трябва модул, който да отделя честотите и да управлява по една крушка съответно за всяка честота.За подобен модул ще ти трябват и познания по електроника. В този ред на мисли: http://images.google.ru/images?hl=ru&lr ... a=N&tab=wi

Желая успехи!
BanoTheWolf - специалист
Ами на мен ми трябва само да ги навържа крушките. Не държа толкова да светят, когато точно удари баса например. Идеята ми е да навържа няколко крушки, а да ползвам един адаптор. А за тези модули може да се замисля и понатам :) Интересува ме откъде и как да се сдобия с такава джаджа? Колко пари струва?
alfafen - специалист
"Ами на мен ми трябва само да ги навържа крушките. Не държа толкова да светят, когато точно удари баса например. Идеята ми е да навържа няколко крушки, а да ползвам един адаптор"

Незнам какъв адаптор ще ползваш обаче трябва да е доста голям :?.Ти първо си изчисли мощтността и виж тази на трафа колко е .Така сега да те питъм защо си решил точно на 12V неможе ли да се изпълни с 220 по лесно е .

P.S: Обикновенно за ниските честоти се използва червен цвят, за средни - зелен, за високи - син. Човешкото око има неколкократно по-ниска чувствителност за синия, спрямо червения цвят и по-малка за зеления, спрямо червения.
BanoTheWolf - специалист
Виж това не го знаех за цветовете :)
Идеята ми е да ги вкарам в едни фарове, за да им използвам рефлекторите и после да ги затворя, абе с две думи искам да направя фаровете да мигат :D Затова да не е на 220волта...
alfafen - специалист
Схващам ти идеята но с лампа с нажежаема жичка не е удачно да се изпълни схемата,по добре е със светодиоди. 1-во лампите имат сравнително голяма консумация което усложнява захранване и управлявъщ елемент.2-ро не са много инертни и не могат да следват бързо изменящия се ритъм на музиката.Искам да те попитъм имаш ли някаква представа от електроника за да ти изпратя няколко схеми (можеш ли да ги реализираш сам).Ако искаш пиши на лични или skype:alfa_fen
naB4o - специалист
Алфа може ли да пратиш и на мен :-D
BanoTheWolf - специалист
Ами от електроника не разбирам, дори съм и много скаран :) Аз си го представях, че има някаква обединяваща джаджа, един адаптор и това е :-D Нямах представа на кой говорител какъв цвят се слага, модули и т.н. Ако може да ми се обясни: отиваш на Жданов примерно (там знам в безистените, че има разни такива техники), купуваш това, това и това, даваш 100 кинта, връзваш и се кефиш :) Тази идея ми дойде на мястото, където обикновено идват хубавите идеи и решения (тоалетната), защото се присетих, че имам няколко фара от мерцедес, а предния ден пък запивахме :) Това е историята общо взето. Колега alfafen ще те намеря тия дни, когато съм си в нас по скайпа и ще пратиш схемите, пък ще видим дали ще направя нещо. Дано се реализира тази идея след време, та да кача снимки :) ...
miroton - майстор
Имам една руска цветомузика,свалилсъм захранващия траф крушките работят на 12в.Пиши на лични за друга информация

Тема "Цвето музика" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: