• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
medel76 - специалист
Искам да попитам някой може ли този механизъм да се махне и да се сложи нещо по стъбилно на негово място.Не ми е стабилен хич този механизъм.Искам да го махна и сложа нещо което не потъва нито скърца.Ето ви снимки:
http://img145.imageshack.us/g/sliliimatrak015.jpg/
http://img145.imageshack.us/gal.php?g=s ... rak015.jpg
Дано съм ги качила
pavkatay - майстор
всички идеи по въпроса започват с :' първо си изрежете ноктите....' :) .
а най-сериозно заявявам, че имам същия проблем и просто не съм стигнал до него. засега е решен с подплънка от одеала и понеже седалката на дивана е доста пухкава се получава, но идеята ми е да сложа някаква дебела плоскост върху цялата тази конструкция без да махам механизма, защото веднъж на две-три години се ползва. при мен не скърца (когато се ползва за сядане и лягане :-D ), затова и не съм се вторачил толкова много, но ще следя темата с интерес
medel76 - специалист
е хайде сега пак се заяде с моите нокти.
На готово ще следиш,а :lol:
DTIvanov - специалист
Здравейте,
Механизмът, който сте показали е най-доброто от този тип (сгъващ се на три) като комфорт и здравина, защото е направен с многослойни ламели.
Проблемът идва, когато седалката на дивана не е конструирана добре и е само един тапициран дунапрен, сложен отгоре.
Смяната на механизма с друг тип (като начин на разгъване) е доста сложно и надали е икономически оправдано. Най-безболезнено може би е предложението на колегата от по-горния пост (дъска под седалката).
Понеже сте от Пловдив, ако искате, бих могъл да погледна дивана и да помислим за варианти. Пишете ми на лични, ако имате интерес.
Приятен ден на всички съфорумци!
medel76 - специалист
Здравейте,
Мерси за отговора,само искам да кажа,че проблема не ми е дивана когато е сгънат а разпънат.Тогава е нестабилен и не се спи удобно.
Иначе когато е сгънат е много удобен.
DTIvanov - специалист
Странно, ползвам такъв тип механизми и никога не съм имал оплакване, че не е удобен. Да не е нещо дефектен конкретният екземпляр :?
medel76 - специалист
не е дефектен,но на мен не ми е удобен.Легнат ли двама души тогава се огъва и скърца.просто искам нещо по стабилно по гърба си след като го разпъна и спя на него...идея?
DTIvanov - специалист
Можеш ли да локализираш кое скърца? Металната рамка, контакта между рамката и ламелите или нещо друго?
За да изпълняват функцията си от ламелите се очаква да се огъват, но това трябва да е в някакви граници разбира се.
Поздрави!
medel76 - специалист
Здравейте,
Отново отварям темата за този диван след 2 години.Не мога да намеря по стабилно решение.След като се ползва зимата всяка вечер и двама човека спят на него и просто потъва и гледам че там където има по голямо натоварване открая където свършват ламелите болчетата са хлабави.Говорим за разпънато положение на дивана.
Дайте идея за подсилване или смяна на този механизъм...
Мерси!
bulhomes2 - майстор
Снимките са изчезнали.
  • 1
  • 2

Тема "диван в хола" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: