Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
alexmit - помощник
Здравейте, реших да си сложа сам саморазливна замазка (да се надяваме да не съм сбъркал :-D ,аматьор съм но обичам да си ремонтирам чат-пат ) но човек се учи докато е жив ... почистих и грундирах с С200 пода да го подготвя за замазката ... но се чудя от къде да почна ... :? зная че от най далечния ъгъл но при мен далечни ъгли колкото искаш :-D :lol: (значи на снимката всичко което е в светло жълто трябва да е в замазка !!!) от детската стая ли да почна ... от спалнята ли ... а и трябва да изляза през вратата все пак ... ! Направих си саморъчни обувки с пирони отдолу за да мога ако се наложи да минавам върху замазката ... Ще съм благодарен за всеки съвет даден ми по темата :)
И още един въпрос, взех си и мече със шипове ...за обезвъздушаване - та въпросът ми е кога да го ползвам - успоредно със заливането на замазката или когато примерно стаята е готова ... но ме притеснява че пространството е много ,а времето за съхнене на сместта кратко :? !!!

Благодаря предварително за съдействието !!! :prost:

Прикачен файл

samorazl zamaz resize.jpg
samorazl zamaz resize.jpg (42.6 KиБ) Видяна 12618 пъти
pavkatay - майстор
грунда защо е с ц200. да знаеш, че със саморазливната замазка на цял апартамент се вкарваш в приключение. ако е соц. строителство с денивелация 10-15 см ще постигнеш под като в 'метро', но с цената на много килограми материал. а някъде в серииките на 'мисия моят дом' има прегледно филмче точно по твоя въпрос :thumbs:
ArturDent - Почти Безобиден
STOP!
Човече, ти сметна ли колко саморазливка ще ти трябва и колко струва?
Ако да речем апартамента ти е 50 кв.м. на всеки 2 см. замазка ти трябват 1 куб.м. саморазливка.
Ако започваш от плоча те съветвам да заложиш с класическа замазка. И евентуално накрая за финиш саморазливаща се.
Иначе можеш да разливаш на етапи - например под вратите да сложиш едно парче фибран (като кофраж), изливаш едната стая, махаш го и продължаваш с коридора, след това с другата стая...
alexmit - помощник
pavkatay написа:
грунда защо е с ц200. да знаеш, че със саморазливната замазка на цял апартамент се вкарваш в приключение. ако е соц. строителство с денивелация 10-15 см ще постигнеш под като в 'метро', но с цената на много килограми материал. а някъде в серииките на 'мисия моят дом' има прегледно филмче точно по твоя въпрос :thumbs:

Ами с С200 ми препоръчаха в железарията като добър грунд , а и други "майстори" са ми го препоръчвали ! Видях клипчето в "Мисия моят дом" и от там се запалих сам да си го направя, но не знам дали няма да сбъркам :? Апартамента е ново строителство,и не е чак такава денивелацията ,пък и като сложа после подложка 4-5 мм.мисля че ще стане ! А иначе вече съм взел 10 чувалчета (по 27 лв./бр. :shock: ) и за това се притеснявам да не отидат на вятъра ... стискайте палци ,ще покажа и снимки ако нещо стане :-D
nihonjin - специалист
Ако търсиш хоризонталност, провери си първо нивата с нивелир. Нищо чудно да се окаже да имаш поне 5 см разлики. Най-практичното решение го е казал АртурДент - хоризонтираш стая по стая и между тях с преходни пайсни или прагове. Но хоризонтирането - с обикновенна замазка.
Ако търсиш просто гладкост - както си грундирал, шпакловай с произволно лепило за плочки и си готов.
solo5 - майстор
nihonjin написа:
Най-практичното решение го е казал АртурДент - хоризонтираш стая по стая и между тях с преходни пайсни или прагове.
Стая по стая може да го прави, ако живее в апартамента и няма как да направи замазка на целия апартамент едновременно.

P.S. Аз лично много се зарадвах като извиках майстори и с лазарен нивелир ми взеха нивата на целият апартамент и направиха замазка на пода на цялата гарсонка за 1 ден :roll:
mitko414 - специалист
Алекс,
Целият апартамент ли ще има едно и също подово покритие?
Защото ако не е така, помисли дали ламината (или ест. паркет) в стаите и теракота/гранитогреса в коридора са с еднаква дебелина.
Илиян Илиев™ - майстор
solo5 написа:
nihonjin написа:
Най-практичното решение го е казал АртурДент - хоризонтираш стая по стая и между тях с преходни пайсни или прагове.
Стая по стая може да го прави, ако живее в апартамента и няма как да направи замазка на целия апартамент едновременно.

P.S. Аз лично много се зарадвах като извиках майстори и с лазарен нивелир ми взеха нивата на целият апартамент и направиха замазка на пода на цялата гарсонка за 1 ден :roll:
Надявам се че след проверката си продължил да се радваш. :wink:
solo5 - майстор
да, имаше много малки забележки, но аз нямаше да мога да го направя така :roll:

P.S. а и като се сетя каква разорана нива беше в хола :-D
IJAN - специалист
solo5 - много ми е интересно какви са били забележките?

Тема "Въпрос за саморазливна замазка - от къде да почна и още нещо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: