• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
disem - специалист
Купих си значи моноблок от Практис. Отнесох го в къщи и след шумно удобрение от близките /на дизайн наистина е добре изглеждащ/ на другия ден отидох и взех още два. Толкова ми трябваха.
Всичко хубаво, но след като ги монтирах дойде ред на първото пускане на водата. О, ужас! Едвам, едвам тече. Едвам отмива пуснатата за проба тоалетна хартия. Да не говорим за по-сериозни неща. :wink: И трите са така. Като единия е особенно зле.
Започна се едно разглобяване, едни проби - нищо! Махнах целия механизъм в казанчето. Запуших дупката откъдето се оттича водата с тапа. Напълних казанчето и дръпнах тапата. Пак изтича бавно водата.
Някой сблъсквал ли се е с този проблем? Някакви идеи?
jekasus - майстор
Свали казанчето и бръкни в отвора,дето се оттича водата,да няма нещо там :lol:
Dain - специалист
Да не е от тия новите турските,със сензор за ако,и да се чуди какво е това тоалетна хартия :? ,майтап. :-D.Ако проблема беше по вливането на водата,да търсиш запушване,и на мен ми се е случало,но на отточването нямам си и идея,освен фабрично да са и тесни каналите,като го откриеш,сподели.
BAlexandrov - специалист
Каква марка са, китайски ли са?

Моят е български и си се отича добре, но водата няма такава сила както от казанче качено на 2 метра :) Не стига съвсем до предния край на гърнето и да го измие добре, половинката степен е почти непотребна.
solo5 - майстор
BAlexandrov написа:
Каква марка са, китайски ли са?

Моят е български и си се отича добре, но водата няма такава сила както от казанче качено на 2 метра :) Не стига съвсем до предния край на гърнето и да го измие добре, половинката степен е почти непотребна.
Моят е на Фаянс и също не му е толкова силна струята като на тези от едно време с 9л вместимост на казанчето

P.S. и на 3л и на 6л ми се струва еднакво оттичането :?
BAlexandrov - специалист
А не е еднакво, а прекалено слабо е на малката степен, не знам колко литра е... Ей такава е моята - Видима Корона
Изображение
solo5 - майстор
малката е 3л, а голямата - 6л
disem - специалист
BAlexandrov написа:
А не е еднакво, а прекалено слабо е на малката степен, не знам колко литра е... Ей такава е моята - Видима Корона
Изображение
И моите изглеждат точно така, но не са български, маи. :? Иначе проблема е в слабата струя на постъпващата от казанчето към тоалетната чиния вода, а не в отточната тръба /мръсен канал/ както е разбрал колегата Dain по-горе.
BAlexandrov - специалист
Ами ако е 100 лв значи е Китайски
http://www.colorcity.bg/catalog/product/86.html

На китайските работи винаги се появява проблем, където не очакваш! Другото е че след като го купиш трябва да го ремонтираш и тогава да го ползваш. Мъдрост от личен опит :lol:
cvetan83 - специалист
Предполагам, че моноблока се промива чрез префорация по периферията на чинията, ако е така при котайските моноблоци 1-во в самите канали няма глазура, 2-ро отворите са 3-5 мм вместо необходимите 8-10мм, 3-то тук определяща е цената, а за качествените продукти се заплаща поне двойно и определено има защо. Няма как да се оправи промиването пробвал съм го.

П.С. Само цената на една добра промивна арматура е 35-50 лв, капака още 50 лв и то не остана за моноблок.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с тоалетен моноблок" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: