Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
zingiber - напреднал
Спасявайте,братя.Закъсах я!Един "майстор" така ми налепи плочките в банята,че не е оставил фуги между пода и стените.Но това го видях едва след като падна фугиращата смес.След две години изби мухъл по всички околни стени.Извиках друг-той ме прати при първия... :sad: Мисля да изрежа с флексче долния край на вертикалните плочки,така че да създам фуга-1-2мм.Ще подложа ламарина да не надраскам подовите плочки.Какво ще кажете?И какво фугиращо да взема?
solo5 - майстор
нещо май ни гъбаркаш :?
ако е истина ти съчувствам, ако не е истина - да ти паднат плочките в банята :-D
zingiber - напреднал
Не съм сигурен дали ще мога равномерно да направя фугата.Освен това шайбите около диска на флекса го отдалечават от пода и съществува голям риск от надраскване,пукане на стенните плочки и кво ли още не.Направо незнам какво да правя.
NeoBoss - специалист
преди няколко дни мернах някаква силиконова лента водоустойчива която е за облепяне на ъгли точно в банята точн о за такива случаи като твоите. Пробвай с нея. Мисля че по лесния варинт е да отлепиш долния ред като жертваш една плочка и да налепиш нови по къси със флекса ще трябв да режеш под ъгъл
bohur - помощник
може ли някой да ми обясни защо тази фуга е толкова важна и какво общо има с мухала в банята?
Мерси предварително.
jekasus - майстор
zingiber написа:
Спасявайте,братя.Закъсах я!Един "майстор" така ми налепи плочките в банята,че не е оставил фуги между пода и стените.Но това го видях едва след като падна фугиращата смес.След две години изби мухъл по всички околни стени.Извиках друг-той ме прати при първия... :sad: Мисля да изрежа с флексче долния край на вертикалните плочки,така че да създам фуга-1-2мм.Ще подложа ламарина да не надраскам подовите плочки.Какво ще кажете?И какво фугиращо да взема?
Силикон, само той ще помогне. С флекса ,колко и да се мъчеш вътрешния ъгъл няма да можеш да резнеш. Използвай Церезит, засега само той не мухлясвал от силиконите при мен.
Стефан - майстор
Дай снимки, за да знаем истината.
zingiber - напреднал
NeoBoss,можеш ли да си спомниш къде си гледал тази лента?Готов съм до Варна да отида,без майтап.Жена ми две години ми надува главата.Иначе и аз за Zerezit съм чел.Ще видя...Иначе от стандартния безцветен силикон слагах-отми го водата.То без фуга как иначе.Но на този етап ще опитам с лентата-най-безболезнен се очертава.Само да разбера откъде да я взема.Поне за мен е някаква новост.
vekarata - специалист
Фугата е важна до толкова,че да не влиза вода между плочките.За фугата стена и под използвай санитарен силикон.Ъгъла трябва да бъде сух и обезпрашен.
Илиян Илиев™ - майстор
Такава причина за мухъл пък не бях чувал. Дори в Италия където баните са без наклон и сифон в средата.

Да не би наклона да към стените за да просмуква вода там? :shock:

Колкото и да няма фуга все има някакво разстояние. Купи си фугираща смес за фуга от 0мм до 1мм. Забъркай я като боза или малко по-гъста че днешната боза е редичка и набутваш с гумирана маламашка.

Преди да започнеш горепосочената операция прочети темата за фугиране написана от SHL за да ти стане ясно кога и как да почистиш излишната фуга.

Може и втори път да минеш с по-гъста смес на другия ден.

И не забравяй да минеш прилежно с прахосмукачка преди да фугираш.

п.п. Гледай банята да е възможно най-суха и изобщо не се занимавай със силиконови изцепки. :wink:

Тема "Ужас!"Майстор" в дома!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: