Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
estorm - специалист
коя е правилната подредба на тези елементи ? за тези в средата ми е въпроса дали могат да бъдат монтирвани и по двата начина.

Прикачен файл

or this2.jpg
or this2.jpg (63.84 KиБ) Видяна 5261 пъти

Прикачен файл

this one.jpg
this one.jpg (73.42 KиБ) Видяна 5264 пъти
pavkatay - майстор
няма значение. средните конзоли имат отвори за винтове само от едната страна. затова изглеждат различно от двете страни. трябва да предвидиш ако ще се налага да поогънеш конзолата за да вкараш вала да я монтираш така, че да огъваш към страната от ,която са винтовете( да не работят винтовете на опън) защото е по-лесно.
estorm - специалист
Мерси за пояснението. А каква подплънка се слага когато касата е заоблена и между делител и каса има 12мм разлика . Парче от профил за комарник ли или друго ?
pavkatay - майстор
ако правилно съм разбрал-този проблем съм го решавал с набивна гума за ал. дограма ( подходящия номер гума трябва опитно да се определи). това ал.дограма ли е с тези R-ове?
estorm - специалист
въпроса е гледайки прозореца отвън крайните водачи на щорите лежат на касата , а двата водача на средната щора лежат върху делителите . А тези делители на алуминиевата дограма нямат една равнина с касата защото тя е заоблена т.е издадена с 12мм .
pavkatay - майстор
:) точно съм разбрал. с тези заобляния са само касите на ал. дограма. ами както писах аз съм го правил, като във фугата вкарвам набивна гума-става добре и е в стила на целия прозорец(честно казано идеята е на онзи ,заради когото сам си правя щорите :-D ,но ми хареса). а сигурно има и други решения-аз не съм се замислял.
estorm - специалист
с набивна гума е добра идея стига да намеря толкова дебела . А на оста трябва ли да останат навити ламели , ако щората е спусната докрай ?
velsi - Почетен майстор
Обикновено остават малко навити ламели. Около един оборот някъде.
pavkatay - майстор
estorm написа:
с набивна гума е добра идея стига да намеря толкова дебела . А на оста трябва ли да останат навити ламели , ако щората е спусната докрай ?
един оборот е много. определя се опитно(става въпрос за +/- една ламела). правиш си платното с дължина равна на височината на прозореца минус 10-ина см.ако платното е много дълго (или късо, но това едва ли ще се случи) като падне няма да се затварят процепите на щората. и кажи тези щори направи сам у вас ли са да помагам с опция за творческо мислене и от теб, или някъде си хванал клиент и ти трябва инфо тип-наръчник, защото май по-през пръсти обяснявам -само за проблемните моменти :)
estorm - специалист
Правя ги за мен и са към 7 щори 3 тройни и 4 двойни иначе не бих се занимавал а поръчал. Гледам да си оползотворявам свободното време.
......
Колко е широк ламела ако това е 1 метър ?

Прикачен файл

lead.JPG
lead.JPG (153.63 KиБ) Видяна 5048 пъти

Тема "въпрос за щори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: