Ел. инструментите. Консумативи.
Minkov - специалист
Здравейте,
Налага ми се да пробия много дупки около Ф30 в бетонна плоча. Разполагам с перфоратор, но бургията Ф30 трудно се справя с арматурните железа. В Mr. Bricolage видях едни фрези с посипка от диамантен прах, но не вършат работа, защото те се прикрепят към някакъв държач, чиито диаметър е ф70-80 и той ще ми пречи да пробия отвор близо до стената.
Моля за информация, от къде в София да си намеря инструмент за такава дейност с опашка SDS+?
rolls - специалист
Minkov написа:
Здравейте,
Налага ми се да пробия много дупки около Ф30 в бетонна плоча ... с опашка SDS+?
Търси голяма машина ... с СДС-макс захват ...
Minkov - специалист
Не мога да купувам друга машина, търся инструмент за тази.
Макар с наличната машина да става по-бавно, ще търся инструмент, който да реже и бетона и арматурата.
Kumay - майстор
Вземи под наем! Ще ти излезе по-евтино!
rolls - специалист
Minkov написа:
Не мога да купувам друга машина, търся инструмент за тази.
Макар с наличната машина да става по-бавно, ще търся инструмент, който да реже и бетона и арматурата.
Както ти каза Kumay търси под наем. Предполагам парно ще правиш ...
Няма машина със СДС+ захват дето ще върти успешно свредло 30 (или боркорона) в бетон, че и през арматура. Аз с малката машина в бетон максимум до фи 20 дупча. По-нагоре с голямата.

То аз като се замисля май свредло 30 на СДС+ не съм виждал. Имам 26, ама дупча в тухла с него, че зори машинката в бетоня ...
sanders - специалист
Дори със СДС макс пак ще счупи свредлата ако има арматура. Най-добре диамантено пробиване с боркорона. Зависи колко дупки имаш за правене. Ако са над 20 си струва да се обадиш да ги пробием с Хилтито.

http://vbox7.com/play:8b3af9bd&r=emb
mitko64 - майстор
С SDS Max и свредло Hawera X-quadro успешно ги дупча и през арматура, стига да не е стоманена(от ръбестата), че тогава зор. Ако си от София виж в сайта на Ташев- галвинг цените им за инструменти под наем дали ти изнасят. Аз преди време ми трябваше кунсоматив за отвор Ф100, ама цената им ме отказа. С SDS plus до Ф18 дупча, нагоре се товари много перфоратора. Не знам с малък ъглошлайф (с регулиране на оборотите) и тръбна боркоронка за М14,дали няма да стане. Гледал съм така дупчат на сухо даже и гранит(разумни диаметри разбира се)
mirk - майстор
:? Виж тия http://hypersegment.hit.bg/index.html какво решение могат да ти предложат. Има картинки и видео с пробиване на направо невероятни неща.
sparow - специалист
Колега,30мм е достатъчно голяма дупка.Бръкни с електроди 1.6 на 100ампера и издухай арматурата. :!:
Minkov - специалист
sanders написа:
...Най-добре диамантено пробиване с боркорона. Зависи колко дупки имаш за правене. Ако са над 20 си струва да се обадиш да ги пробием с Хилтито.
Бих ти се обадил, но твоята машина изисква първо да бъде укрепена в пода с дюбели (ако правилно съм видял от видеото), а на обекта вече е положена мозайка, така че не става. Обади се, ако има чалъм да се пробият само нужните ни отвори, без да дупчим в пода за укрепване на машината.

Тема "Как да пробия много еднакви дупки в бетонна плоча?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: