Мечтата на всяка домакиня
Помогнете ми каква да е подовата настилка в кухнята.В момента е мозайка и отгоре балатум.Ще правя основен ремонт и се чудя кое е най добро за кухня-теракот,ламиниран паркет,гранитогрес,балатум или нещо друго?
peter_m - специалист
С плочки е най-добре, но ще е по-студено. Но пък най-лесно за почистване ако стане беля, не дай си боже да се разлее нещо. И е здраво.
добре ,теракот или гранитогрес ,и защо?Искам най вече да не се пързаля!
solo5 - майстор
можеш да комбинираш теракот/гранитогрес с ламинат/паркет :roll:
naB4o - специалист
Аз съм с теракота, и съм доволен. Не бих сложил ламинат.
peter_m - специалист
теракот - по-топло (доколкото може една плочка да е топла), гранитогрес - по-здраво. За да се пързаля трябва да е полиран и да е мокро, иначе няма как да се пързаляш. Никога ли не си ходила върху плочки :?

Класиката е плочки около шкафовете + паркет (ламинат) в останалата част.
Последна промяна от peter_m на ср юни 02, 2010 9:32 am, променено общо 1 път.
Разбира се че съм ходила по плочки,но съм се и пързаляла.А тук просто търся мнения за да си реша окончателно какво да направя.Искам най доброто и се притеснявам да не сгреша а и няма да сменям постоянно подовите настилки докато се убедя че е най добрата!!!
shadowman - майстор
Аз в нас направих следното:

Изображение

Изображение
solo5 - майстор
shadowman, супер се е получило :2thumbs:
niki_sap - специалист
Изглежда добре, но според мен това е възможно най-грешното решение. Пракически винаги стъпваш и седиш върху лайсната. Това от една страна е неудобно, защото тя все пак си е по-висока от настилките, а от друга, с каквото и да я изолираш и залепиш това си остава най-рисковото място за проникване на вода. Като добавим и първото - че непрекъсната стъпваш върху нея и по този начин я напъваш - според мен това не е най-добрия вариант. Или плочките да са по-широки (повече редове) или въобще да няма плочки.

Тема "подова настилка за кухня" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: