• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivelian - напреднал
Здравейте, надявам се тук да намеря малко помощ относно моят проблем с банята. Аз съм начинаещ и то от най начинаещите това е първата ми баня. Ето и проблема:

1. имам една спукан плочка на пода която е затистната от плочки на стената .... Как да я сменя най- безболезнено .... пукнатината я забелязах след като се намокри банята обилно посредата се появи тъмна линия и когато се приближих се вижда финна сепнатина и около нея тъмно петно.

2 . покрай фугите на пода на 4 плочки се образуват същите по-тъмни оттенаци на оранжевото сякаш попива в тях вода

ето и инфо за самата баня
грунд, хидро изолация лепило и фугин на церазид като фугина е аква протект.

Благодаря Ви!

Прикачен файл

cepnatina.jpg
цепнатина перпердиколярно на стената през средата на триъгалната плочка
cepnatina.jpg (64.22 KиБ) Видяна 5421 пъти

Прикачен файл

fugi1.jpg
петна около фуги
fugi1.jpg (54.74 KиБ) Видяна 5421 пъти

Прикачен файл

fugi2.jpg
петна около фуги
fugi2.jpg (48.82 KиБ) Видяна 5421 пъти

Прикачен файл

fugi3.jpg
петна около фуги
fugi3.jpg (54.01 KиБ) Видяна 5421 пъти

Прикачен файл

petna.jpg
петна около фуги
petna.jpg (83.83 KиБ) Видяна 5421 пъти
peter_m - специалист
От снимките нищо не се вижда, но това няма значение.В общи линии трябва да изкъртиш пукнатата плочка (щом е малка пукнатината може да е само на емайла, но това няма значение). Ако имаше някакъв монтаж там можеше и да остане. Къртиш, зачистваш мястото, режеш нова плочка, слагаш е на сухо да легне добре и после я лепиш. Иначе за водата, която попива в плочките може да прочетеш тази тема:

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... E%F7%EA%E8

Мен ако питаш плочките са за рекламация.
ivelian - напреднал
peter_m написа:
От снимките нищо не се вижда, но това няма значение.В общи линии трябва да изкъртиш пукнатата плочка (щом е малка пукнатината може да е само на емайла, но това няма значение). Ако имаше някакъв монтаж там можеше и да остане. Къртиш, зачистваш мястото, режеш нова плочка, слагаш е на сухо да легне добре и после я лепиш. Иначе за водата, която попива в плочките може да прочетеш тази тема:

Не се вижда защото е едва долувимо и под определен ъгъл се вижда когато потъмнее от водата ....
а за рекламация обаче петната са близо до фугите и само на тези плочки защото аз поливах цялата баня за да видя за други такива изпълнения. Та да не някаде проблема във фугирането?

И как да я изкъртя спуканата плочка без да прецакам всичко наоколо? да срежа с диамантен диск през средата и да я чупя от вън навътре или как? и най-се притеснявам за плочката на стената как ще къртя това което е под нея?
ivelian - напреднал
peter_m написа:

Не се вижда защото е едва долувимо и под определен ъгъл се вижда когато потъмнее от водата ....
а за рекламация обаче петната са близо до фугите и само на тези плочки защото аз поливах цялата баня за да видя за други такива изпълнения. Та да не някаде проблема във фугирането?

И как да я изкъртя спуканата плочка без да прецакам всичко наоколо? да срежа с диамантен диск през средата и да я чупя от вън навътре или как? и най-се притеснявам за плочката на стената как ще къртя това което е под нея?

Прикачен файл

ochertaniqpetna.jpg
очертания на петната по спомени
ochertaniqpetna.jpg (50.13 KиБ) Видяна 5344 пъти
PLOCHKATABG - специалист
[quote
Последна промяна от PLOCHKATABG на съб юни 05, 2010 2:22 am, променено общо 1 път.
ivelian - напреднал
Да са таковам в майстора ;-) ще строша наи зачуканата плочка.... сигор и фугата не мие в ред щом пият тия 4-5 плочки вода

Благодаря за съвета PLOCHKATABG... тая ножовка само дето нензам как няма да ми се огъва при чукането ... ама събота и неделя ще се пробвам. Дето се вика кото чупи купи ;-))))
PLOCHKATABG - специалист
[quote
Последна промяна от PLOCHKATABG на съб юни 05, 2010 2:23 am, променено общо 1 път.
ivelian - напреднал
PLOCHKATABG написа:
Не е до фуга, а до дефектна плочка, и аз имам такива няколко в моята баня на земята 15 год. вече. Фугата и тя пие вода, фуга вода не спира, тя само предпазва голяма вода да не влиза под плочките, трябва ти импрегнатор за фуги, може и да помогне, мазал ли си ги ?
Ем уж го избирах aqua protect фугина ... не съм ги мазал един колега малко по-горе даде линк по тема за "пиещи" плочки чета там че много са писали и за досата ралични инпрегнатори та малко ми става каша довечера пак ще чета от вкъщи. ти къв ще препоръчаш. парите нямат занчение.

а тоя инстромент ще видя как ще го измайсторя ... все пак ти е ясно че съм начинаещ плочкаджия? тия трикова са ми далечни.
PLOCHKATABG - специалист
[quote
Последна промяна от PLOCHKATABG на съб юни 05, 2010 2:23 am, променено общо 1 път.
ivelian - напреднал
А дали е възможно да повторя фугирането върху нанесения фугин... има ли някакжа специална технология. защото на места виждам че съм пооголил тук таме плочките отстрани?
  • 1
  • 2

Тема "Проблем ! с моята баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: