Всичко за дърводелството
Здравейте понеже форума е НАПРАВИ САМ затова искам да се обърна към професионалистите.Искам да си направя разтегателен диван с механизъм :) .Не е задължително да има изтънчен дизайн по скоро ме вълнува механизмите и самата изработка.Примерно с 2 матрака 82х190 какво може да се създаде и как? Предполагам нещо такова http://domino.tradernet.bg/index.php?sh ... prodid=543 но каква е механиката при този диван? Ако някой има идеи с потапящ механизъм нека сподели и какъв вид е механизма и идеи за изработка :)
Няма никъкав механизъм.Гърба е на нещо като панти и се завърта ,а седалката се издърпва напред.
цък разгледай им другите механизми.
alfafen написа:Здравейте понеже форума е НАПРАВИ САМ затова искам да се обърна към професионалистите.Искам да си направя разтегателен диван с механизъм :) .Не е задължително да има изтънчен дизайн по скоро ме вълнува механизмите и самата изработка.Примерно с 2 матрака 82х190 какво може да се създаде и как? Предполагам нещо такова http://domino.tradernet.bg/index.php?sh ... prodid=543 но каква е механиката при този диван? Ако някой има идеи с потапящ механизъм нека сподели и какъв вид е механизма и идеи за изработка :)


Колега, за любител си се насочил много добре към модела. Това на което си дал линк е може би най-лесно за изпълнение в домашни усливия, здраво и надеждно е, като има един недостатък: облегалката е тънко тапицирана откъм лицето и затова възглавниците на гърба са абсолютно задължителни. Ако утре ми остане време ще драсна по-подробно как се прави, но като за начало отиди в някой мебелен магазин и накарай да ти го разгънат и повечето неща ще ти се изяснят.
Успех в майсторенето!
DTIvanov и аз си мисля че ще е най лесно но ми се ще да е с потапящ механизъм. Разглездах разни механизми но само на един намерих схема как се сглобява. Примерно тук http://www.prodes.bg/_upload/procatalog ... l%2009.pdf но като гледам височината на матраците нещо не ми се връзва. единия 123 другия 145, а незнам може ли да си изпълни с 180 и 160мм.Но все пак ще съм ти благодарен ако драснеш една схемичка на "лесния" диван и ако може и на потапящ механизъм .Аз задължително ще обиколя магазините да видя кое как и защо :-D
Ето едно много добро решение тип "направи си сам". Публикувано е в книгата "Най-доброто от вестник Направи си сам". Позволих си да доразвия идеята. Този вариант може да съчетае различни по размери матраци: по ширина, дължина и височина. Трябва да само да се променят размерите и височината на решетките. За големите размери матараци добавете още по едно краче на всяка от дългите носещи дъски( още 3 броя и стават общо 9 ). Сега можете да избирате различни модели крачета, за разлика от 1984г. Основното за което трябва да внимавате е размера на дъските на решетката. Те трябва да издържат теглото ви като стъпите само с един крак в/у тях. Останалото е винтове, измерване и фанатазия( може и Неволя :lol: ).

Прикачен файл

Picture2 001док.jpg
Picture2 001док.jpg (45.09 KиБ) Видяна 8171 пъти

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Дърводелство”