• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Казано по просто улуците на старата ни къща са за смяна на места а на места за ремонт.Някакви роми казали на майка,че ще го оправят със силикон.То така и аз мога и и не искам да влизат такива в двора.Та на въпроса.Някои спецако може да ми каже с какъв точно силикон се прави,че в доста от магазините ги хващам неподготвени.
от shotik » чет юни 17, 2010 7:04 pm
Не се доверявайте на такива ,само е предтекст да почнат , а после ще си измислят какво ли не и парите ще скочат много,а работата несвършена.На няколко места съм чел за такива случаи,но сега не се сещам къде са ,за да ги покажа тук.
Защо не си ги запоиш както си му е реда?
[quote="cakev79"] Казано по просто улуците на старата ни къща са за смяна на места а на места за ремонт.

Няма да стане със силикон. И с плюнка също. Смени си улуците (или водсточните тръби?).
cakev79 написа:Казано по просто улуците на старата ни къща са за смяна на места а на места за ремонт.


Лепеното със силикон от 'някакви роми' ще ти излезе по-скъпо от подмяната на всичките улуци с нови! Ще изкара 2 дъждеца и пак ще упреш до форума...
Не се занимавай с глупости, а си свърши работа кат хората...
от mumar » съб юни 19, 2010 10:40 am
По финансови причини аз съм лепила със силикон улуците.
Ако ще е докато закрепиш положението- става!
Не се сещам за марката, остана на село, но е за външна употреба и издържа на температурните отклонения. Вече 3 година не са протекли.
На село приказката е "Циганин у дома ти работа няма!"
:-D
Sika са перфектни за външно, смело мажи ако нямаш пара за ремонт.
приятели приятели незнам какво то4но са ви направили тези цигани но небива така да се говори.на колко ШОП4ЕТА съм оправял кашите дето са направили но това няма зна4ение.ако пи4 ако иска6 да ти спре те4а слагаш нови и неси мисли 4е е милиони.ако нямаш кинти това в друго нещо цената на л.м е 4лв маистора като ти земе 6лв и си готов. :) :) :)
Не вярвам обаче да си се връщал да питаш след теб как е :wink:
Нови си сложих сам. И сега нали можеш да си поръчаш, колкото искаш дълги ги направих на по две части на страна. На средата - запояване, естествено и на ъглите. Там проблеми няма, но на всички среди ми протече. Обяснявам си го единствено с температурните разширения /при релсите на влака се оставят специално разтояния/. На ъгъла макар и по-трудно за запояване е на по-голямконтактна повърхност, може би :?
Мисля, че силикона е решението. Ползвал съм един като салам, сив, пластичен като пластелин - за мен той е най-подходящ. Как се казва, някъде е разисквано във форума, ама Изображение :-D
Презапояването на стара ламарина е кауза пердута, не става. Аз постъпвам по следния начин: Разкачвам ги, изрязвам от стара вътрешна автогума ивици 2-3см., залепвам ги с гумено лепило за ламарината. Препокривам с другия, дупча и праскам 4 поп нита. 10 години вече стари олуци така ремонтирани не са мръднали.
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Ремонтирай сам”