• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
hameleon - специалист
Работя с програма, която периодично трябва да прави разпечатка на определени данни.Въпросът ми е:може ли това да стане не към външния
принтер ,а към някакъв виртуален,с цел пестене на хартия?
8180 - майстор
Виж опциите на принтера и отметни "Prit to file".
Ще те пита обаче за име на въпросния файл всеки път.
tysonlkr - специалист
Аз използвам програмата PDFCreator много удобна за ползване :wink:
Можеш да си го зададеш и по подразбиране да е той.

П.С. Зависи каква е програмата с която работиш. Сама автоматично ли си прави разпечатки или ти ги правиш :?
hameleon - специалист
Разпечатките се правят при настъпване на определено събитие,но само по мое желание.Нещо си мисля за Microsoft Office Document Imaging,обаче не се досещам как да го задам като принтер. :? :? :?
maroka - специалист
Колегите правилно са те насочили към PDF Creatora.

Въпроса е какво правиш след това със запазеният файл. Само го съхраняваш, или трябва да боравиш с информацията от него.

Софтуера ти автоматично ли пуска принтиране (нещо като рипорт), или го пускаш собственоръчно.

Дай повечко информация за какво иде реч, че така малко на посоки се стреля.
torbalan - Дървен философ
Microsoft XPS Document Writer

ако е само за пестене на хартия - и това върши чудесна работа...
при мен го има при принтерите, като отделен инсталиран принтер... идея нямам кога с е появил обаче :)

мдаммм

пише, че ако си с виста или по-нов си го има инсталиран, ако си с ХР сървиз пак 3 - трябва или да инсталираш .Net Framework 3.0 или да си го дръпнеш от сайта им...
ivanovrg - специалист
аз пробвах доста прграми и съм се спрял на doPDF
http://www.dopdf.com/
виртуален принтер,с който запазваш това което искаш да принтираш в PDF формат
hameleon - специалист
Само се съхранява документа /архив със срок на давност 2 год./,и при необходимост се разпечатва като снимка ,а не за обработка на данни.
hameleon - специалист
torbalan написа:
Microsoft XPS Document Writer

ако е само за пестене на хартия - и това върши чудесна работа...
при мен го има при принтерите, като отделен инсталиран принтер... идея нямам кога с е появил обаче :)

мдаммм

пише, че ако си с виста или по-нов си го има инсталиран, ако си с ХР сървиз пак 3 - трябва или да инсталираш .Net Framework 3.0 или да си го дръпнеш от сайта им...
Ето това е решението,най-удачно за мене,благодаря!
  • 1
  • 2

Тема "Виртуален принтер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: