Колеги,помагайте пак.Изравних стените на терасата с вароциментова мазилка ,както ме посъветвахте .Мисля че се получи добре,като за първи път .Имах криви стени с големи отклонения ,в резултат на което се получи доста дебел слой мазилка (старата +новата).В следствие на това дупките за контактите които са изкопани в тухлите станаха много дълбоки,колкото кутия и половина.Предстои ми лепене на плочки ,които ще надигнат още (Не знам с колко).Възнамерявам да сложа специални триполюсни контакти за мощни консуматори,защтото ще има готварска печка.Те вървят заедно със специален щепсел с 3 дебели щекера,който влиза страшно плътно. Кутиите ше се крепят само в мазилката,което ме притеснява защото ако се дръпне щепсел ,може да излезе със контакта ,че даже може да повлече и плочката.Дайте идеи какво да направя.
Апропо -интересно ми е да разбера за какви точно контакти ми говориш. Дай един линк дасе ориентирам. Аз печките ги връзвам с твърда връзка -особенно ако печката е за вгарждане, ама и даже да не е в повечето случай не се местят от предварително зададеното им място -все пак и аспирацията е над тях.
ПП.Забравих да спомена: За да станат здраво захванати конзолните кутии ги захващам със строителен гипс или (ако имам време) с гипсово лепило. Така стават замонолитени в стената, а и когато скобите на контакта се раздуят, напъват кутията и няма мърдане.
Отделен е момента, че контакт се изключва като се хваща щепсела, а не се дърпа за кабела.