Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Здравейте,
Ще правя окачен таван на едно ниво с ГК и имам нужда от помощ. За първи път ми е. Стаята е с размери 3,80 на 3,70м, тавана е гредоред. CV ще са напречно на гредите. Незнам колко окачвача(директни) ще са ми нужни и през какво разстояние да са. Ще са хванати за гредите. И през какво разстояние се слагат дюбелите на UD-то (стената е от платна тухла- еденичка) Схемата на тавана ще е тази: Изображение
Приемам всякакви критики и съвети. Ако сам пропуснал нещо кажете. Благодаря предварително
130 прегледа и нито един коементар :shock: :? Явно никой не може да ми отговори на двата конкретни въпроса или е строго секретно :lol:
Благодаря Ви =D>
housedoktor - майстор
Е то с подобни коментари не чакай отговор,Нас подобни въпроси се отговаря през два дена във форума.Вземи се порови малко с търсачката .И сам ще си откриеш грешката в плана.Добре дошъл и приятно четене
Прочел съм изцяло този раздел и "всичко за гипсокартона и гипсофазера" и понеже не ми е ясно нещо питам и то конкретно.
Благодаря все пак
svetliopi44 - Чирак...
Дюбелите през 0.80- 1.00м
Окачвачите през 0.80 м
Ниско ли е та искаш на едно ниво да е скарата... ???
Предполагам че това CV дето си писал е CD
Pooh - майстор
На дадената схема не са показани гредите и посоката им. При гредоред, обикновенно се слага окачвач на всяка греда и това наистина е коментирано във форума доста. Отделно - дори и при скара на едно ниво е хубаво да има носещи и монтажни профили:

Изображение

Това е съвсем грубо схемата. За подробности - ТУК, системата е D113.

П.П. Наистина ми е чудно понякога излишната нервност на хора които просто ги мързи да прегледат поне една от стотиците теми по даден въпрос и искат някой вместо тях да смели всичко ... В този ред на мисли - щом нямате желание да потърсите информация - наемете си някой да го направи вместо вас. Докато се чака нещо наготово, не се мрънка и нервничи. Тук никой на никого не е длъжен! Информация и препратки изобилстват във форума. Спирам, че много се отклоних от темата :wink:
svetliopi44
Ниско ли е та искаш на едно ниво да е скарата... ???
Предполагам че това CV дето си писал е CD
Да, ниско е и гледам да не слизам много. Сега видях, че съм объркал профилите (грешка при писането) Значи ще слагам по 4 на всяко CD. Благодаря ти много.
Pooh
....
Гредите и посоката не съм ги дал в схемата, но съм написал че CD-тата ще са напречно на тях. Прочел съм буквално всичко в двата раздела и сигорно за това в главата ми е каша и съм обаркан, за това и питах. Не следя форума от вчера и не бих си позволил да го разводнявам излишно. Не е имало никаква нервност от моя страна, просто ми стана много чудно, че никой нищо не е написал. Както и да е. Ако някой се чувства засегнат, обиден или не одобрява изказваето ми - моля да бада извинен, не съм целял това.
Поздрави
Pooh - майстор
Не бе човек, не става въпрос, че някой се е почуствал обиден, но наистина са разисквани тези въпроси. Извинявам се аз, ако съм бил жлъчен. Просто забелязах, че си с малко мнения и предположих, че просто не си си направил труда да ползваш нито търсачка, нито сайта на КНАУФ за подробни схеми /а той се пуска във всяка втора тема по въпроса/.
Поздрави и успех с тавана.

Тема "съвет за окачвачи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: