Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Georgi_G - специалист
Здравейте,

Имам проблем с течове в банята или по-точно тече върху съседите отдолу.
Преди 6-7 години с правих основен ремонт всичко е подменено. Обикновен панелен апартамент, банята ми е с душ-кабина и поддушово корито (май акрилно), което не е върху плочки, а е върху замазка и около него са наредени плочки.
Няколко месеца след ремонта протече. Дойде майстора, рови, кърти, гледа, продменя и уж всичко беше ОК и така изкара около година и отново протече.
Отново умуване, проби и т.н. майсторски и шамански прийоми за локализиране на теча и никаква конкретна дигноза с изключение на нова цена за ремонт и прегледи на сифони и връзки и евентуални фуги, 1-2 месеца спокойствие и полза никаква,
Междувременно забелязах, че на места по фугите и фугиращата смес на коритото (м/у коритото и пода/стената) има пукнатини. На свой акъл реших да уплътня още с нещо и ми препоръчаха лайстни за фуги залепени със силикон, които изкараха 1 година и започнаха да се разлепят.
После купих нови, едната от които залепих със някакво специално лепило, а другата с някакъв "много добър" санитарен силикон, защото след като залепих първата лайстна, се върнах в магазина да си взема още една опаковка лепило поради съмнения, че нямаше да ми стигне, но беше свършило и ми препоръчаха силикона. Отвън по пода, коритото е уплътнено със силикон уж отново от най-добрия, който перидично се разлепя и мухлясва, та се не трае.
И така нови 1-2 години, до преди няколко дни отново е започнало да сълзи при съседа. Имайки съмнения за лайстните и особено тази, лепената със силикон, повдигнах я леко и тя си беше почти напълно разлепена докато другата си беше като камък за стената.
Купих си нови лайстни ПВЦ, но видях зор докато намеря лепило подобно на старото, като никъде не успях да намеря нещо различно от санитарен силикон, който ми беше препочръчван във всеки магазин, а обиколих над 20 магазина. Последно ги залепих с "Момент експрес фикс 600" по препоръка от магазина за лайстни, но имам и известни резерви.

С две думи: Течът май е от фугите около коритото.
-Моля за съвет какво да правя, как да лепя с какво да обработвам и т.н само и само да се спре с всичко това.


-Склонен съм да се доверя и на нов майстор да изрови всичко ако е нужно. Но такъв който познава познава материалите, начин на работа, взаимодействия, последователност и има необходимата техника и умения за работа. Да работи качествено, бързо в разумни срокове и разбира се на нормални цени

Благодаря предварително на всички отзовали се.
chapara - майстор
Коритото трябва да е в/у нореден под!,и по възможност порцеланово!

Тема "Течове в банята. Предполагаем проблем с фуги душ-корито?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: