Най - вълнуващия въпрос зимно време.
donnna - специалист
ситуацията е следната - котела е в мазето. къщата е 4 етажа + таван около 3 м. комина в мазето е залепен за ъгъла на вътрешна и външна стена /бетон/. поради факта, че основата е 40 см., а зида на първия етаж е 25 см. комина на първият етаж е с 15-18 см. навътре от външната стена. "Майсторите" едно време като строиха, не стига, че комина го подзиждаха след изливането на плочатаами го направиха Г-образен, вместо П-образен. Дупките в плочите навсякъде са 1 тухла четворка - т.е. 25/25 см.
Явно в пространството дето няма дупка на плочата, а е затворено от комина се натрупва катран, който избива на мазилката отвътре и мирише и е черно и е грозно.

това на първия етаж.

на втория етаж пък си мирише на катран и това е....

на третия етаж не мирише...

Комините са зидани с еденични тухли...

моля за съвет различен от това - събаряй и зидай наново - за това ми е дошло на акъла вече :-D

п.п. ако е от значение - котела е чугунен - горивото е кафяви въглища и дърва.
шоп - майстор
опитай да запечатиш избилото с блажна боя ( 2-3 ръце) или лак.
naskov - майстор
Какво имаш в предвид под Г образен и П образен комин. Ако можеш пусни снимки!
ArturDent - Почти Безобиден
naskov написа:
Какво имаш в предвид под Г образен и П образен комин.
Да бе и аз се плещих на това :shock: :shock: :shock: .
До там и спрях да чета. Ама във форума има толкова писано за черното от комина - използвай търсачката.
Най-вероятна причина - конденз.
donnna - специалист
аз знам, че е конденз...

питам дали ще стане без да къртя комина...

тъй като комина е зидан в последствие точно там мисля, че конденза/катрана минава между тухлите и плочата. как и с какво да запълня това място от 1 пръст ако зидам наново...

за П и Г образния комин...

ако долепиш комина до стена - П образен комин, ако го долепиш до ъгъл на стая е Г образен :-D :?

мисълта ми е, че вместо комин 25/25 см. моя е 25/55 см. вътрешно при дупка 25/25, т.е. има едни 30 см. от комина, които горе свършват на плочата. По друг начин не мога да го обясня...
naskov - майстор
A на колко градуса ти е настроено терморелето на помпата?

Тема "Избива катран в стаята от комина на парното..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: