Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ribnikolaevi - майстор
Ще правя нова тънка замазка върху стара. Кой е най-подходящия грунд, за да се получи добро сцепление между двете?
Ако има значение, ще се положи естествен паркет накрая.

Каква мрежа да ползвам за да гарантирам замазката срещу напукване. Майсторът каза рабица - това добре ли е?
panalov - специалист
Колко ще е тънка замазката ?
По мое наблюдение замазка по-тънка от 3 см. се напуква ,но може би ако се армира с рабица напукването ще се избегне.
housedoktor - майстор
Бетонконтакт е за тази цел
Leon - специалист
При замаските има един трик. Може и 1 см. да не се напука.
30 мин. - до 1 час след заравняване трябва да се "изпердаши" както хоросанова мазилка. При пердашенето се уплътнява материала. Еквивалент е на вибрирането при бетона.

За грунда: преди година от форума научих как се лепи теракот върху мозайка.
1. Флексово лепило от скъпите - около 20 лв.
2. Боро контакт (червен) за 4,50 лв. и "обикновено" лепило за 10 - 12 лв.

Според форумци вариантите били равностойни.

Избрах втория вариант и ... никакви проблеми до сега. (дано и нататък да няма!)
:wink:
ribnikolaevi - майстор
Пропуснах да спомена, че старата замазка не е нито равна, нито гладка. Върху нея е имало плочки, които като са махани са свалили и част от нея. Тъй че не знам дали ми трябва от груда с песъчинките, или някакъв друг.
kam34 - специалист
Да питам и аз, че също ще правя замазка но за баня.

Ще има ли полза ако я "армирам" с полипропиленови фибри в разтвора :? за да не се напука. За грунд мисля да използвам дълбокопроникващ понеше стария бетон е тераса и е доста груб и пресъхнал. Правилно ли е това.
chapara - майстор
ribnikolaevi написа:
Пропуснах да спомена, че старата замазка не е нито равна, нито гладка. Върху нея е имало плочки, които като са махани са свалили и част от нея. Тъй че не знам дали ми трябва от груда с песъчинките, или някакъв друг.
Ако е само за подравняване -теракол.Майки,на другия ден теглене,на третия с табла напречно на тегленото и си готов :wink:
ribnikolaevi - майстор
Ей сега ме вкарахте в размисъл
torbalan - Дървен философ
кой ще ти лепи паркета (дюшамето)

аз като мислех да изравнявам пода в хола, майстора дето ще лепи дюшамето не ми даде...

каза, че тая замазка после има да я чакам да изсъхне...

по време на самото лепене просто вкараха малко повече лепило и сега всичко е наред :)

обаче при мен все пак беше горе-долу равно...
wentii - специалист
ribnikolaevi написа:

Тема "Грунд стара-нова замазка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: