• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте,
Доста потърсих из форума и има доста добри съвети за вътрешна изолация на външна стена, но за моя проблем решение не видях.
За това пускам нова тема и моля за съвети.
Проблема е такъв. Нов блок - ново строителство. Но нямаме съседи. В салнята в която спим и живот и здраве след няколко месеца ще има и бебе стената към съседния апартамент става непоносимо студена зимата и направо изсмуква(съседния апартамента е празен). Не ми се иска когато се появи детето това да е така. Моля ви за съвет каква вътрешна изолация да сложа за да не "смуче" така стената?

Благодаря предварително на всички отговорили :)
housedoktor - майстор
Традиционното :гипсокартон на конструкция и минерална (каменна) вата
Бкагодаря за отговора.

Стаята е прекалено малка (няма и 10 м2), за да се слага такава конструкция, кяото изяжда 4-5 см. Нещо по-тънко?
KIBRIT - специалист
Тогава фибран 2 см.
lambov - специалист
Ми тогава направете ремонт на съседите ... :lol:
Като се замислите сериозно ще загубите най-много половин кв. м., а бебето ви ще спи спокойно и на топло.
sstefanov - майстор
Ако стената е 3 метра и дебелината на изолацията + гипскартона е 5 см ще изгубите 0.15 квадрата!
valentino76bs - майстор
KIBRIT написа:
Тогава фибран 2 см.
лепен с лепило или пяна
torbalan - Дървен философ
е, то 2 см. хептен нищо не е...

лепете поне 5 см., колкото и малка да ви е стаята...

колкото сантиметри спестите от изолация - толкова по-студена ще е стената през зимата...
biser80 - специалист
Здравейте.Извинявам се че се намесвам в чужда тема,но имам три въпроса по темата.

1 / Ако се сложи фибран от вътрешната стена има ли същите качества като да се сложи от вън.Къщата ми е голяма и ако сложа от вън,само на моя етаж ще е грозно.Затова мисля да сложа от вътрешната.

2 / Кое е по-ефикасно от 2см.ФИБРАН или ГИПСОКАРТОН и минерална (каменна) вата.

3 / Кой е по-ефттиният вариянт?
8180 - майстор
biser80 написа:
Здравейте.Извинявам се че се намесвам в чужда тема,но имам три въпроса по темата.
1. Като ефективност в средата на стената е същото, но отвън могат да се обхванат термомостовете. Фибран отвън не обикновено не е много добре.
2. Основно играе дебелината - Фибранът е малко по-добър от ватата при еднаква дебилина. 2см. е доста тънко и от двете.
  • 1
  • 2

Тема "Вътрешна изолация на НЕ външна стена." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: