Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
sinbor - специалист
Проблема е следния имам бидон, по-скоро резервоар 1000 л., който е с отвор за канелка 3/4". Миналата година го напълних почти до горе с гроздов материал и забелязах навреме, че има пукнатина около канелката и макар и доста трудно успях да задържа съдържанието без да изтече на пода. Сега е време да го залепя, идва време за гроздобер, но не знам как за да стане достатъчно надеждно. Материала е нещо като дебел найлон 5-6 мм. Ако трябва ще го снимам утре.
Благодаря Ви!
dobrev9111 - напреднал
Колега пусни снимка да видим за какво става въпрос.
pet.kan - специалист
Обичайно тези съдове са от полиетилен (е има и от стъклопласти)
ПЕ е един от най-трудните за лепене материал
Единствено досега съм намирал, че може да се лепи със затоплена конц.оцетна киселина - голяма смрад !!!
В практиката сме "кърпили" с ел.поялник и добавка от същия или подобен материал - нещо като при газо пламъчно заваряване
Трудния момент е уцелването на температурата
Ако е от стъклопласти - епоксидна смола решава проблема
sinbor - специалист
Закъснях със снимката, но се надявам да не закъснеете с отговорите

Прикачен файл

DSC00050.JPG
DSC00050.JPG (46.57 KиБ) Видяна 12498 пъти
plo4kata - специалист
Аз бих изрязал 2 планки от inox разпробити 3/4 и да ги затегна с някакъв стандартен фитинг или парче тръба 3/4 с резба от край до край с 2 гайки със същата резба,може и 2 гривни изрязани от муфа например вместо гайка едната отвътре,другата отвън на бидона с уплътняващ материал посредата(силикон),външната гайка може да е другата част от муфата и да си завиеш канелката на нея.Иначе се запоява РЕТ със горещ въздух и пръчка изрязана от същият материал например от ненужна периферия на съдът,такъв инструмент съм виждал само собствено ръчно изработен с компресор от хладилник и нагревател с тръбичка около 4-5мм.може да пробвате с поялник за SMD монтаж (от някой майстор на GSM)
sinbor - специалист
Благодаря ви приятери за отговорите! Реших си проблема без лепене, а с фланец и гайка стана чудесно. Утре ще слагам гроздето.

Тема "Лепене на бидон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: