Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
naskoooo4 - помощник
интересува ме възможно ли е да се постави контактор на ел. бойлер "ФЛАМИНА". Старият ми бойлер беше елпром (Варна) смених веднъж терморелето и послему постави контактор и така изкарах с един терморегулатор 37 г. Сменял съм няколко нагревателя 3500 W.
На ФЛАМИНАТА вече ми е ІV, като изкарват по 50 и 70 дни.
vk - специалист
Аз тази "фламина" не съм я чувал. Знам че в България се правят бойлери във Варна и в Шумен, другото е внос .
lenko71 - специалист
Ако е от този тип, няма как да стане.
Изображение
Възможно е регулатора да дефектира поради лош контакт с нагревателя.
Neno Er - специалист
lenko71 написа:
Ако е от този тип, няма как да стане.
Изображение
Защо да не стане? :!:
Вместо да подава напрежение на нагревателя, ще управлява контактора.
А Наско направо е за "Гинес" с тези 37год. на терморелето. :-D, но му вярвам. :2thumbs:
lenko71 - специалист
Защото регулатора се включва към нагревателя като букса - няма свързващи кабели.
Neno Er - специалист
lenko71 написа:
Защото регулатора се включва към нагревателя като букса - няма свързващи кабели.
И нима не може да се побългари :?:
MamaMy - майстор
Няма начин. Термозащитата и тя е вътре. Ще трябва да се премахне това реле и да се мисли друго + защита.
LazarGanev - "Велик майстор"
Тази марка 'фламина' трябва да я забранят! Имал съм такъв и едва не ми изтрепа семейството, макар че беше нов, но с изтекла гаранция без да се ползва. Добре че имах застраховка на жилището, но тя не покрива уплахата :evil: :down: . Много внимавай с него. Освен това покритието на водосъдържателя се смъкна на люспи, все едно е от блажна боя.
filmatoplo - майстор
Тая марка Фламина май я няма на пазара :? щото имам 5 бойлерчета по 50 литра и потърсих да купя 6 ти брой но не открих-взех Теси.За 5 години не са ми направили проблем -само на 2 бойлера смених пусковото копче дето свети-познайте как се случи -пуснах българи като туристи и белата стана -пипат бойлерите специалистите. :wink:А това дето казвате за покритието че се лющи като стара блажна боя ми се случи тая година на 1 бойлер на Сънсистем -понеже се проби та видях какво има вътре .Не ми се мисли -че имам монтирани от тях -десетки.По принцип може да се смени терморегулатора със друг -тоест в тръбичката ще се мушне само гилзичката на изнесения сензор .А нагревателя ще се захранва през контактора с отделни кабели и клеми.Контактора ще се командва от терморегулатора -за по сигурно монтирайте такъв модел със работен и авариен термопатрон-Емети , Ханиуил или Данфос .Но това трябва да го направи специалист . :!:

Тема "контактор за бойлер ФЛАМИНА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: