• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
valerko - специалист
Какво е по-доброто на акумол.винтоверт, който е 18 V, от такъв на 12 или 14V. Брат ми има 14 волтов дето с едно зареждане съм сглобил 2-крилен гардероб, 2 бюра 2 контейнера и голяма етажерка и върти здраво дори не му падна батерията, а е Einhel. Та замислил съм се и аз на подобна куча марка обаче не знам разликата каква е при волтажите. За съвсем инцидентни случаи ми трябва, любителска, непрофесионална, ще се ползва от дъжд на вятър....Rider или Budget според вас...до около 70-80 лв.макс?
ebahti - майстор
А каква е разликата м/у автомобил 1.3 и 1.8...??? :wink:
housedoktor - майстор
За мен модела и марката са по важни от конкретният волтаж.Като цяло 18 V са по-мощни.Но 12 волтовият ми Heavy Duty Бош има по -голяма сила от 18 волтовото Хитачи,кото е по мощно от 14,4 V Макита ,но по тежко .За мен оптимален е 12-14,4 v винтоверт .Най често използвам паралелно 2 винтоверта-лек и тежък .За голямо усилие си има ударни винтоверти с над 100 NM сила.Ако искаш добър и здрав винтоверт за любителска работа -12 V Мактек е твоята машинка .
ieiei - специалист
От „Мечо Пух“ :Колкото повече, толкова повече!
solo5 - майстор
valerko написа:
Та замислил съм се и аз на подобна куча марка... За съвсем инцидентни случаи ми трябва, любителска, непрофесионална, ще се ползва от дъжд на вятър....Rider или Budget според вас...до около 70-80 лв.макс?
Ако ще даваш към 70-80лв, защо не помислиш за Skil 6222 - електрически винтоверт? :? (89лв е)

Изображение
valerko - специалист
Не, търся си задължително акумулаторен, да си го разнасям напред-назад.
Ако искаш добър и здрав винтоверт за любителска работа -12 V Мактек е твоята машинка
Не, благодаря, 239 кинта няма да дам та ако ще златна да е тая марка.
housedoktor - майстор
Бих казал 159 лв ,ако е от чужбина и по малко

http://www.elko.bg/product-723.html
Chefo77 - майстор
valerko написа:
Не, търся си задължително акумулаторен, да си го разнасям напред-назад.
Ако искаш добър и здрав винтоверт за любителска работа -12 V Мактек е твоята машинка
Не, благодаря, 239 кинта няма да дам та ако ще златна да е тая марка.
Ами, колега, за любителска употреба може и не-марков да вземеш. Но за по-професионално ползване ще ти излезе през носа икономията. Най-малкото заради доста бързо умиращите батерии, нищо-общото между 18V евтин и 12V скъп (в полза на 12-те волта) ...
Kasper - специалист
По въпроса за Maktec - машинката наистина си струва. По въпроса за цената

http://www.nlservice-ltd.hit.bg/makita_promo.html

макар, че аз бих предпочел 6271.

Ако търсиш евтина алтернатива, що да не Райдер. Имат сервизи навсякъде и ако няма да си ползваш често машинката мисля, че и качеството ще ти хареса. Теб по принцип не трябва да те притеснява здравината, а колко ще претоварваш машината или продължителността на работа без почивка. Ако претовариш винтоверта ще го повредиш, но в гаранционния срок проблем със ремонта му не би трябвало да имаш.

По въпроса за Skil-а - голямо дърво!

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... =skil+6222

тук съм написал защо!
forski - специалист
Аз си взех Mactek 14.4V и мога да кажа че машинката поне за мен е перфектна.Куфар две батерии и зарядно за 129лв. преди около половин година :)
  • 1
  • 2

Тема "Каква е разликата м/у 14,4 и 18 V винтоверти?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: