Всички имаме коли, нали ?
grants - специалист
колеги ,знае ли някой ка да разбера дали нафтата е качествена в домашни условия.питам защото ми дават нафтичка на черно на добра цена .колата ми е зафира 2000г.и малко ме е страх да не се цакне помпата.а между другото като сложа еда тубичка във фризера не замръзва.
torbalan - Дървен философ
освен това със замръзването друго няма какво да разбереш...

подкарай с тазинафта, ако не ти дига разхода - можеш да се надяваш, че всичко е наред :)

на мен ми се е случвало да ми сипят гадна нафта, и то о ОМВ, и колата дигна разхода с над литър...
ArturDent - Почти Безобиден
Това че не замръзва във фризера, не е гаранция. Може "присадките" са са от друго естество, а не вода.
Пробвай както е охладена да я прецедиш през филтър за кафе машина... и да видиш какво ще излезе. Огледай и утайката.
grants - специалист
не ми дига разхода ,а и добре си върви.като я изкарам, от фризера стои много бистра в сравнение от нафтата от петрол примерно,тя замръзва
Така и така е отворена темата - колко гори Зафирата.
И жената има зафира и на извънградско гори 7, в града 8.
Като го сравнявам с пасата , с литър и половина, два повече.
Пасата е 110 к.с., а Зафирата 101 к.с.
grants - специалист
засичал съм я с климатик от7.2 до 7.5 извънградско а градско 8.5до 9 пак с климатик.без клима с един литър надолу.
Аха ясно, явно между двигателите на Опел и VW има балкан разлика. По-голям разход и по малка мощност. На всичкото отгоре на Зафирата се чувства осезаемо турбо лага - демек до към 2100-2200 оборота не дърпа както трябва. При пасата не е така, той даже е и по-тежък.
25th Hour - специалист
Не забравяй, че Зафирата е малко по - тежка, със сигурност се опъва повече на потока въздух, и мотора иска повече натискане за да тръгне....

Междувпрочем този мотор 101 коня стравнително ефтино може да се засили значително без опсност за чаркалата...

Екотека не става като цяло.... италианска му работа...
Chefo77 - майстор
2.0 DTI на Zafira няма нищо общо с Италия. Isuzu си е.
А JTD моторите едно ниво над TDI по всичко, освен градски разход.
Нали не забравяме, че е 2000 година?
Последна промяна от Chefo77 на пет сеп 24, 2010 11:05 am, променено общо 2 пъти.

Тема "за нафтата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: